Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO STANJE

Centar Beograda blokirali protivnici Parade Ponosa: Četvero uhićenih nakon sukoba s policijom

15.09.2019.
u 18:35

Danas se u Beogradu održava Parada ponosa.

Već nekoliko sati skupina ekstremnih desničara blokira centar Beograda kako bi spriječili održavanje Paradu ponosa čiji bi sudionici trebali proći kroz ulicu Kneza Miloša, piše Blic. 

Oko 16h skupina se sukobila i s policajcima koji su ih pokušali potisnuti s tog područja, te je u sukobu sa snagama sigurnosti uhićeno četvero pripadnika ekstremističke skupine. 

Do sukoba je došlo jer je dio članova skupine želio se izdvojiti i krenuti prema sudionicima Parade Ponosa, što policajci nisu dopustili. U znak otpora neki od pripadnika desničarske skupine legli su na pod. Drugi su pak pokušali pobjeći u smjeru Crkve svetog Marka, no pripadnici snaga sigurnosti fizički su ih u tome spriječili. 

Protivnici Parade ponosa kažu kako se neće povlačiti i tvrde kako je njihov skup prijavljen. Nose transparente na kojima piše 'Nemoral i gej sramotu, nikad više u životu', zastave Srbije i križeve, te pjevaju pjesme o Kosovu. 

Iako je blokiran dio rute kojom bi trebala proći Parada ponosa, potvrđeno je Blicu kako promjena neće biti. 

 

Paradi ponosa pridružila se i srpska premijerka Ana Brnabić i njezina partnerica Milica Đurđi.

 

Komentara 23

TA
tarzan
18:51 15.09.2019.

Podrška normalnim Srbima

SM
Smola
20:58 15.09.2019.

Kada čete prestati više izvještavati o vijestima iz zemalja i gradova bivše Jugoslavije?

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
19:07 15.09.2019.

Žestoki Protivnici Parade ponosa glume mačo, a u biti su latentni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije