Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Čemu lanci za vozača?

07.11.2007.
u 18:46

Državni represivni aparat već je 98 dana nakon nesreće koja je potresla javnost, optuženog, i to iz pritvora, doveo u sudnicu. Nikad se u povijesti našeg pravosuđa nije dogodilo da se u samo 50 dana podigne optužnica, a niti da je okrivljeni zbog prometne nesreće na suđenje došao iz pritvora.

Lik i djelo Hrvoja Žužića nedvojbeno zaslužuju takav izniman kaznenopravni tretman. Mladić je beskrupulozno kršio zakon, jureći pijan od alkohola i bogatstva. Bio je istinska opasnost na cesti, a automobil u njegovim rukama bio je smrtonosno oružje.

Ali, iako je u kratkoj vozačkoj karijeri, na žalost, uspio postati zločinac za upravljačem automobila, ničim se ne može opravdati njegovo dovođenje na suđenje u lancima. Riječ je o necivilizacijskom postupku neprimjerenom za vrstu kaznenog djela za koje Žužić odgovara.

Sigurnosnog opravdanja za takvu demonstraciju državne sile nema jer se i jedan, a kamoli ne dvojica pravosudnih policajaca bez problema mogu nositi s mršavim mladićem. Takav postupak samo asocira na linč te izaziva mučninu i sažaljenje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije