Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Čelnik svjetske meteorološke organizacije za Večernji otvoreno o borbi s klimatskim promjenama, evo što nas čeka

Petteri Taalas
Luiz Rampelotto/DPA/Pixsell
23.09.2022.
u 16:27

Glavni tajnik Svjetske meteorološke organizacije u ekskluzivnom razgovoru za Obzor donosi predviđanja o klimatskim promjenama

Komentara 4

LE
LeonardoGoldman
17:53 23.09.2022.

Ove znanstvenike slusam vec 30 g. Sjecam se da su za 2020. prognozirali da ce Venecija biti potopljena. Eno je jos tamo, bas razmisljem s klincima otici da vide tu Atlantidu.

DU
Deleted user
17:41 23.09.2022.

Grenland je dobio tako znakovito ime jer je takav i bio u prošlosti klima ovog planeta je nepredvidljiva

Avatar Tombstone
Tombstone
17:34 23.09.2022.

Lazu. Led se topic kao sto se topio I zadnjih tisuca godina, broj ledenjaka Dana's identican je broju (I duzini) ledenjaka od prije tisuca godina, nasa 4 godisnja doba izmjenjuju se jednako kao I tisucama godina, ljeti je vruce, jesen I proljeca su ugodni a zimi hladno kao I tisucama godina. Razina mora npr u Korculi jednaka je onoj od prije 1000 godina, sto se vidi na izvornom rivama jezgre izgradjenim prije 1000 godina. Stovise rive "rastu", sto nema veze s vremenom nego s prodiranjem africke tektonske ploce pod evropsku. Zato imamo I te potrese. Zato znanost predvidja I nestanak mediteranskog mora, no za destine tisuca godina od danas. Na tropskim otoci ma Indijskog oceana razina mora ne raste, nego oni tonu zbog prodiranja indijskooceanske tektonske ploce pod indijski potkontinent. Svi kontinente ponovo ce stvoriti novu Pangeu, no za to ce trebati miliona godina. Ne znam zasto strasite ljude neuke u ovoj disciplini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?