Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Stipić

Čelnik školskog sindikata: Početkom prosinca mogli bi uslijediti prvi otkazi ugovora o radu

Zagreb: Predstavnici obrazovnih sindikata dolaze u Vladu na pregovore
Igor Kralj/PIXSELL
23.11.2021.
u 10:51

Iako se radi o maloj manjini onih koji se ne žele ni cijepiti ni testirati, oni su naši članovi i mi smo im dužni pružiti zaštitu pravnim alatima koji nam stoje na raspolaganju, navodi čelnik sindikata

Čelnik Sindikata Preporod Željko Stipić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 te smatra da će se škole zadnje zatvarati bez obzira na rast novooboljelih u Hrvatskoj. 

– Upravo u školskom sustavu i dalje je mnogo nedoumica kada je riječ o COVID potvrdama koje su obavezne za zaposlenike. Krenula su prva upozorenja pred izvanredni otkaz, a otkazi ugovora o radu očekuju se početkom prosinca – kazao je Stipić. 

Upitan kakav je stav cijepljenih prema necijepljenima i treba li pravno plaćati tužbe i materijalno pomoći onima koji odbijaju COVID potvrde, Željko Stipić je odgovorio kako je članstvo u sindikatu po tom pitanju podijeljeno. 

– Riječ je o tri skupine. Najbrojniji su oni koji su se cijepili i koji su tiha većina, a u Preporodu ih ima oko pet do pet i pol tisuća. Ima iz te skupine prigovora da su sindikati previše pažnje posvetili drugima. Drugi su iz skupine koja nije cijepljena i mora se testirati. Njih je oko tri do četiri tisuće. U vezi s njima postavljaju se pitanja malog broja mjesta za testiranje, cijene testova i naknada za prijevoz, plaćanja zamjena itd... Treća skupina je najmanja, ima ih oko 50-tak – ne žele se ni cijepiti ni testirati. Njima su jučer krenula prva upozorenja pred izvanredni otkaz i njima smo poslali zahtjev za zaštitu prava i zahtjev za preuzimanjem odgovornosti. To su pravne predradnje za koje nas odvjetnici upozoravaju da su bitne – kazao je Stipić koji je i najavio da bi početkom prosinca mogli uslijediti prvi otkazi ugovora o radu.

Objasnio je kako će sindikat pokušati preispitati te otkaze na školskim odborima, a onda slijedi odabir odvjetničkih ureda specijaliziranih za radno pravo. 

Potom slijedi sastavljanje tužbe i sudski postupak. U svakoj od ovih skupina, dodao je Stipić, imate tihu većinu i glasnu manjinu. Kako god napravite – dio njih neće biti zadovoljan. Iako je riječ o maloj manjini onih koji se ne žele ni cijepiti ni testirati – oni su naši članovi i mi smo im dužni pružiti zaštitu pravnim alatima koji nam stoje na raspolaganju – navodi.

VIDEO: Evo koliko bi građana podržalo uvođenje lockdowna za necijepljenje i COVID potvrde u kafićima 

Komentara 1

SE
serafin002
15:54 23.11.2021.

Ov je prilika da se otkazima antivakserima očisti dio prekobrojnih parazita u školstvu i svim državnim službama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije