Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isplivala snimka

Čelnici Vukovara na svadbi pjevali "Juru i Bobana"

marijan pavliček, igor gavrić
Foto: screenshot/youtube
16.08.2015.
u 23:30

To je bila privatna zabava 2012., kazao je dogradonačelnik, tada mladoženja

Dan prije sjednice Gradskoga vijeća Vukovara na kojoj će se raspravljati o prijedlogu statuta i rješavanju pitanja dvojezičnosti, na portalu Lupiga pojavila se snimka svatova dogradonačelnika Marijana Pavličeka na kojoj se pjeva ustaška pjesma posvećena Juri i Bobanu. Uz mladoženju, jednako je glasno pjeva i predsjednik vukovarskoga Vijeća Igor Gavrić, kao i Pavličekov kum Igor Štrangarević, direktor gradskog Komunalca. Zagrljene su s njima još dvije osobe, a može se vidjeti i nekoliko žena koje plešu u jednoj vinkovačkoj sali za svadbe.

"Nije osjetljiva stvar"

– To je bila privatna zabava i nemam komentara. Riječ je o 2012. godini i tada nisam bio na ovoj funkciji – kratko je za Večernji list rekao Pavliček, koji je i predsjednik vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke. Njegov dojučerašnji stranački kolega Igor Gavrić, koji je prije nekoliko mjeseci prešao u HDZ, također nije želio posebno komentirati snimku.

– Čuo sam da se pojavila, ali ne bih komentirao slavlje u nečijim svatovima. To je bilo prije nekoliko godina – rekao je Gavrić, koji smatra da pjevanje ovakve pjesme nije osjetljiva stvar te ističe da su se po medijima pojavljivale i razne snimke ministara iz prošlosti.

Ni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) nije bio raspoložen za komentiranje snimke za koju je čuo, ali je, kazao je, još nije vidio.

– Sav sam u statutu i proračunu pa ću tek nakon toga moći dati svoj komentar – rekao je Penava.

SDSS: Postalo dio folklora

Dogradonačelnik Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a, smatra kako je to tužno i žalosno, ali ističe kako ga ne iznenađuje.

– Nažalost, sve to je postalo dio uobičajenoga folklora na stadionima i raznim slavljima – kazao je Milaković. Čelnik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak rekao je kako je svakako riječ o neprimjerenoj pjesmi.

– Prvo javnost treba dati svoj sud, a treba vidjeti i što će poduzeti nadležna tijela – zaključio je Bošnjak.

>>Vukovar već sada donosi proračun za 2016.!

>>Predstavnici Srba krivi su što nema suživota

Komentara 299

TA
tarzan
23:46 16.08.2015.

Šta je tu sporno stara hrvatska pisma. Kome smeta nek začepi uši

EB
eustahije_brzić
23:56 16.08.2015.

ček, ček nisu igrali užičko kolo i palili hrvatsku zastavu na svadbi, sram ih može biti....

VA
vabriga
00:03 17.08.2015.

A Pupovčeve novine se izruguju nacionalnoj himni RH pa nikome ništa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije