Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićena direktorica i urednici 7dnevno

M. Dekanić, M. Cigoj i V. Radić osumnjičeni da su iznuđivali Nikicu Gabrića

Nikica Gabrić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
14.02.2020.
u 22:10

Cigoj i ostalo dvoje osumnjičenika kazali su Gabriću da će o njemu objaviti seriju tekstova ako ne pristane na njihovu ponudu da se oglašava na odgovarajućem broju stranica tjednika 7dnevno

Tri osobe uhićene su zbog iznude poznatog oftalmologa Nikice Gabrića, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Marku Cigoju, uredniku tjednika 7dnevno i portala dnevno.hr, Vuku Radiću, Cigojevom zamjeniku te Mariji Dekanić, direktorici tog portala. Da su uhićeni večeras je potvrdila i Poicijska uprava zagrebačka ne navodeći njihova imena.

U policiji su tako kazali da provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 47 i 33 godine te hrvatskom državljankom u dobi od 41 godine zbog sumnje da su iznuđivali 58-godišnjaka.

Trajalo je mjesec dana

– Kriminalističko istraživanje je započeto i provodi se zbog sumnje da su osumnjičeni muškarci i žena, korištenjem sredstava javnog informiranja od oštećenog muškarca iznuđivali veće novčane iznose u zamjenu za neobjavljivanje sadržaja koji se na njega odnosi.
S obzirom na to da je kriminalističko istraživanje u tijeku, policija nije u mogućnosti pružiti više informacija – priopćili su sinoć iz PU zagrebačke.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Cigoj i ostalo dvoje osumnjičenika kazali su Gabriću da će o njemu objaviti seriju tekstova ako ne pristane na njihovu ponudu da se oglašava na odgovarajućem broju stranica tjednika 7dnevno. Te je oglase naravno trebao platiti, a taj oglasni prostor stajao bi oko 200.000 kuna. Cigoj i ostali navodno su mu kazali da će objaviti tekstove o masonskoj loži koje je Gabrić navodni član. Gabrić je sve što mu se događalo prijavio policiji i tužiteljstvu te je pristao da ga ozvuče.

Policija je ozvučila i telefone troje osumnjičenika, a sve to odvijalo se unatrag mjesec dana dok policija nije odlučila da ima dovoljno dokaza za njihovo uhićenje. Oni su jučer privedeni na obavijesni razgovor nakon čega će protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog iznude. Gabrić je inače poznati oftalmolog, vlasnik Specijalne bolnice za otomologiju Svjetlost u kojoj su se liječile mnoge poznate osobe iz Hrvatske i svijeta.

Dr. Nikica Gabrić javio nam se na mobitel, ali je odmah napomenuo da o samom slučaju iznude ne smije pričati.

Masonska zakletva

– Istina je da sam veliki majstor Velikog orijenta Hrvatske. U procesu smo priznanja od strane Velike lože Francuske i ljudi koji su u tim transfomacijama ispali, našli su se na krivoj, na tamnoj strani – kazao nam je dr. Nikica Gabrić.

Inače, kako doznajemo od poznavatelja masonskih pravila, Vuk Radić navodno je bio urednik časopisa Lože i interni dokument ove tajne organizacije dao je za objavu u 7Dnevno, gdje radi, premda je položio masonsku zakletvu odanosti prilikom ritualnog pristupanja Loži. Ta zakletva glasi da će “prije prerezati grlo nego izdati brata”, a objavom tajnih fotografija upravo to je učinio. Ono što smo neslužbeno mogli čuti je i da se “vrlo visoki državni dužnosnik”, inače član  masonske lože, prestrašio kad su informacije o tajnom društvu počele izlaziti.

Ključne riječi

Komentara 32

KU
Kultura
22:01 14.02.2020.

Kako ljevicarima ne odgovara istrazivacko novinarstvo kad se njihove istrazuje.

MA
Marko13
21:28 14.02.2020.

Drugu Gabriću se vjeruje na riječ.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
06:40 15.02.2020.

samo malo, u RH postoji tajno društvo čiji je član i ministar Vlade RH koja, koje "reže grla" odmetnutim članovima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije