Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRALE 10.000 EURA

Čekale da turisti krenu na kupanje pa im krale novac iz ruksaka

Šibenik: Policija riješila slučaj džepnih krađa u NP Krka
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/11
11.09.2018.
u 11:42

Policija uhitila dvije 43-godišnjakinje osumnjičene za niz krađa.

Šibenska policija uhitila je dvije 43-godišnjakinje osumnjičene za niz krađa u nacionalnom parku Krka na štetu stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 1. i 5.  rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile ukupno 18 kaznenih djela „džeparenja", a sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, američkih, mađarskih, japanskih, poljskih, britanskih švicarskih, austrijskih čeških i talijanskih državljana.

One su koristile ili same izazivale gužvu ili su krađe vršili iz ostavljenih ruksaka oštećenih za vrijeme njihova kupanja. Krim istragom je utvrđeno da su unajmile apartman na području Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio otuđenih predmeta, i to tri mobilna telefona, jedan tablet i veću količinu novca u domaćoj i različitim stranim valutama.

Šibenik: Policija riješila slučaj džepnih krađa u NP Krka
1/10

Riječ je o 7148 eura, 44 000 jena, 2780 kineskih juana, 373 američka dolara, 350 australskih dolara, 440 hongkongških dolara, 13 600 čeških kruna, 4 253 kune i dr. valuta u manjem iznosu ukupnog iznosa, otprilike, 10 000 eura.

Osim toga na području samog Nacionalnog parka Krka, je pronađen i veći broj otuđenih i  kasnije odbačenih ili sakrivenih novčanika.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičene su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - istakli su iz šibenske policije.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
ObrenM
15:38 11.09.2018.

Ne smijete napisati da su to cijenjene pripadnice nase cijenjene manjine,koje imaju veca prava od vecine.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:20 11.09.2018.

po čemu ćete pamtiti boravak u RH ???

MI
midea
16:40 11.09.2018.

smrtna kazna odmah!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije