Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve na Bregani

Čeka se po tri sata, putnici su ogorčeni: Nećemo doći na more ako se tako nastavi

Bregana
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/16
21.05.2020.
u 11:52

Putnici su poprilično nervozni, ne shvaćaju zbog čega se čeka jer im granični policajci ne uzimaju nikakve podatke već samo pogledaju dokumente i puste ih da uđu u Hrvatsku

Po tri sata čeka se na graničnom prijelazu Bregana na ulazak u Hrvatsku, a nestrpljivi putnici trube graničnoj policiji, ne bi li se ubrzao prolazak. Ponajviše je onih koji dolaze iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Tvrde da kroz zemlje kroz koje su prošli nije bilo kontrole kao kod nas. No čekanja ima i na drugim mjestima, na ulazu u Karavanke jedni su čekali po 45 minuta, drugi – poput Antona Preisingera – dva sata. On je krenuo iz Švicarske za Zagreb. Kaže da je na austrijsko-njemačkoj granici čekao tri sata, zatim još dva na Karavankama, i da je sada tri sata na slovensko-hrvatskoj granici.

- Putujem iz Švicarske već 25 godina, po 30 puta godišnje jer firma u kojoj radim posluje s Hrvatskom. Nikada nisam ovoliko čekao – ljutio se.

Ivanka i Tadija Jelečvić putuju iz Njemačke kući u Zagreb. Nisu bili od Božića i sad su odlučili ugrabiti prvu priliku kad mogu doći. Sa slovenske su strane granice bili u 15 do 8, u Hrvatsku su ušli oko pola 11. Na prijelazu im je granični policajac skenirao dokumente i pustio ih.

Granična policija ranije zaprima podatke o tome kada će putnici, okvirno, doći na određeni granični prijelaz. Kolonom na granici se pročulo da je čekanje duže stoga što policija mora evidentirati kamo idu te im uzeti broj telefona.

VIDEO Gužve na Bregani: Čeka se i po tri sata!

Goran, Davor i Robert krenuli su iz Švicarske ka Doboju. Kažu da nisu očekivali ovoliko čekanje pa komentiraju kako bi možda bilo praktičnije da su oni koji su u tranzitu u jednoj, a oni koji ostaju u Hrvatskoj u drugoj traci.

Po izvješću MUP-a i HAK-a danas u 14 sati na Bregani su osobni automobili čekali oko sat i pol, a teretnjaci četiri sata. Otvoreno je sedam traka za ulazak u Hrvatsku.

 

Komentara 35

RA
Ranko
13:21 21.05.2020.

Stvarno je teško shvatiti čemu gužva, zastoji i unos podataka??? Odakle dolaze i gdje su živjeli ti ljudi ovih zadnjih mjeseci? Prespavali ili s glavom u pijesku? Pa u susjedstvu još umire dnevno na stotine ljudi. što je ovim ljudima?????

Avatar ZaobilazimKomunjare
ZaobilazimKomunjare
13:26 21.05.2020.

Mnogobrojnim Nijemcima, Austrijancima, Švicarcima i Slovencima je u nedjelju Bajram, zato je gužva. A BiH je uvela HR državljanima da više ne mogu ulazit u BiH samo sa osobnom, već moraju imat putovnicu...

Avatar majkuvam
majkuvam
12:49 21.05.2020.

A što voze svi preko Bregane?Ako se čeka po tri sata valjda je pametnije napraviti koji kilometar više i uzeti drugi prelaz.Pametni mobiteli ne garantiraju pametne odluke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije