Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špekulacije ili....

Čehok: U HSLS-u se nije razgovaralo o izlasku iz koalicije

 ivan čehok
Marko Jurinec/Pixsell
07.07.2010.
u 11:32

- To je pitanje za nadležna stranačka tijela - kazao je Čehok te otkrio da o tome nije razgovarao s predsjednikom stranke Darinkom Kosorom.

- Nisam predsjednik stranke - tako je u prvi mah saborski zastupnik  Ivan Čehok novinarima odgovorio na pitanje jesu li točne najave da bi HSLS ovaj vikend mogao izaći iz vladajuće koalicije.

Potom je ozbiljno uzvratio kako o tome nisu raspravljali niti se o tome očitovalo bilo koje stranačko tijelo.
- To je pitanje za nadležna stranačka tijela - kazao je i otkrio da o tome nije razgovarao s predsjednikom stranke Darinkom Kosorom dodavši kako to i nije odluka koju donosi predsjednik.

- Takvu eventualnu odluku mora potvrditi Središnje vijeće i o toj odluci treba raspraviti demokratski na stranačkim tijelima. Osim novinskih napisa i medijske reakcije o tome se unutar HSLS -a nije razgovaralo - zaključio je Čehok.

- Premijerka Jadranka Kosor može mirno spavati. HSS je partner koji je zaključio sporazum i funkcionira sukladno tom sporazumu i nijednog trenutka zbog svojih izvornih interesa nije ugrožavao funkcioniranje Vlade i parlamenta - poručio je predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Dodao je da na nijednom tijelu nisu razgovarali ili raspravljali o tome da netko od partnera napušta koalciju. Nije bilo  nikakve inicijative da se koalicija raskida ili riječi o tome da ona ne funkcionira.

- Mogu govoriti uime HSS-a. I mi u medijima pratimo kako se ponašaju drugi partneri u koalciji. Imam osjećaj da je tu puno priče i da se, da tako kažem, otvorila i trgovina. Tko što nudi, ali zasigurno da i te priče i te poruke ne ugrožavaju koaliciju. Imamo stabilan broj zastupnika za donošenje odluka u Saboru, a Vlada  funkcionira u svim resorima, zaključio je Friščić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cluesblues
cluesblues
12:32 07.07.2010.

koga uopce briga za ove marginalce cija je izborna baza uza rodbina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije