Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEHOK NAJAVLJUJE PROSVJEDE

Nakon tragedije: HŽ obećao radove u listopadu, no branika nema

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
04.12.2019.
u 18:34

"Ako se ni sada nakon ove tragedije ponovo ništa ne dogodi, pozvat ćemo građane da prosvjedima na kojima ću i sam sudjelovati upozore nadležne u Hrvatskim željeznicama da moraju osigurati taj prijelaz", zaključio je varaždinski gradonačelnik.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prozvao je HŽ Infrastrukturu zbog prometne nesreće u Cehovskoj ulici, u kojo je poginuo 62-godišnji Varaždinac.

- Žalostan sam, a ujedno i ogorčen jer se ta tragedija nije smjela ni dogoditi. Grad Varaždin je stalno upozoravao i protiskao HŽ Infrastrukturu, konstantno tražio i zahtijevao te požurivao Hrvatske željeznice da se ugrade svjetlosno-zvučni signali i polubranici kod željezničko-cestovnog prijelaza u Cehovskoj ulici. Obavijestili su nas da su oprema i radovi konačno ugovoreni te da će radovi krenuti u listopadu. Činjenica je da Grad Varaždin ne može sam raditi osiguranje cestovnih prijelaza, to je posao za koji  su nadležni u Hrvatskom željeznicama. Mi nemamo pravo o svom trošku postaviti potrebnu opremu. I zato stalno tražimo od njih da to urede, obećano je da će krenuti u listopadu - ali nisu. Činimo sve što je u našoj moći. Nakon udesa koji se dogodio još u ljeto, ponovno smo slali zahtjeve. Ako se ni sada nakon ove tragedije ponovo ništa ne dogodi, pozvat ćemo građane da prosvjedima na kojima ću i sam sudjelovati upozore nadležne u Hrvatskim željeznicama da moraju osigurati taj prijelaz - kazao je gradonačelnik Čehok.

Komentara 2

AN
antonelić
21:36 04.12.2019.

nema se para za branike ... ali se ima para za uhljebe svih vrsta ... a biti će love i za navalne zrakoplove , krševe stare 30 godina ...

ZA
zarko815
22:01 04.12.2019.

Željeznica je bolesna, gore od brodogradilišta. Taj parazitski dinosaur treba u stečaj, da ostanu samo rentabilne pruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije