Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Čehok: 'Obnovom sinagoge vraćamo dug vrijednoj zajednici koja je ostavila trag'

Foto: Grad Varaždin
1/2
27.01.2021.
u 14:34

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok nakon komemoracije u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta podsjetio je na zbivanja iz 1941. godine

Sinagoga je posvećena 1861. godine, a osamdeset godina nakon toga, 1941., Varaždin je, nažalost, prvi postao "Judenfrei grad". Naime, pripadnici židovske zajednice su tijekom ustaškog pokreta bili istrijebljeni, oni više nisu postojali kao zajednica. Sada, osamdeset godina nakon toga, mi obnavljamo sinagogu - rekao je varaždinski gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok nakon komemoracije u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, obilježenog na varaždinskom židovskom groblju.

 - Mislim da je obnova sinagoge najbolji način da vratimo dug jedno vrlo vrijednoj zajednici koja je ostavila trag u našoj prošlosti - dodao je Čehok.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neo001
16:04 27.01.2021.

Čehok, ni židovi te ne mogu spasiti.

M2
Mpx-200
18:58 27.01.2021.

Sram bilo cijelu EU a samim tim i Čehoka, svi se nešto busaju u to da se ne smije vise dogoditi nekaj kao HOLOKAUST, A SVI PUŠU U JOŠ VEČU BIJEDU U cOVID 19 Fujjjjjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije