Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor tvrtke

Čeh sa zadarskog poručja krivotvorio poslovne isprave pa utajio 1,4 milijuna kuna poreza

kune
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.05.2019.
u 11:41

Tijekom 2014. i 2015. godine u poslovnim knjigama svog društva nije prikazivao poslovne transakcije i obračunavao pripadajući porez na dodanu vrijednost, što je bio obvezan učiniti.

Zadarska policija u četvrtak je zbog utaje poreza i carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave prijavila 42-godišnjeg češkog državljanina osumnjičenog da je kao direktor tvrtke oštetio državni proračun za 1,4 milijuna kuna.

Policija je izvijestila da 42-godišnjeg Čeha sumnjiči da kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, tijekom 2014. i 2015. godine u  poslovnim knjigama svog društva nije prikazivao poslovne transakcije i obračunavao pripadajući porez na dodanu vrijednost, što je bio obvezan učiniti.

Tvrde i da je "krivotvorenjem poslovne dokumentacije društva u cilju umanjenja obveze po porezu na dodanu vrijednost prikazivao da je došlo do ino-isporuke robe i usluga prema njegovom društvu", iako tih inozemnih isporuka zapravo nije bilo.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar marela
marela
12:40 24.05.2019.

u RH moze doci bilo koji stranac i otvoriti firmu bez ijedne provjere dokumenata kojima registrira firmu. Ne mora imati ni zastupnika koji ce biti dostupan poreznim tijelima i tako uglavnom krece sa poreznim prijevarama. I dokle god se zakonon o osnivanju tvrtki ne pooštri uzalud poreznoj i drugim tijelima borba protiv utaje poreza... Stranci naštampaju lažne fakture, prevuku novac preko svojih žiro računa, taj novac u gotovini podignu u RH i tada im se gubi svaki trag,a državni proracun oštećen.....

Avatar indigo25
indigo25
12:44 24.05.2019.

Došao u Hrvatsku sa torbom punom veša, gajdbom paradajza i krumpira, i vrečicom punom pašteta, a vidi ga sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije