Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMAN KADIROV

Čečenskog vođu razbjesnila razmjena: 'Nije u redu. Naši borci su razbili fašiste u Mariupolju'

Foto: Saudi Press Agency/Reuters/Telegram
1/2
22.09.2022.
u 23:07

I stoga ne čudi što su borci koji su oslobodili Mariupolj i sada su na čelu izvukli zaključak - ne uzimajte naciste u zarobljeništvo. Inače, oni nacisti koji su u zatočeništvu vrijeđali čast čečenskog naroda u potpunosti su odgovarali za svaku svoju podlu riječ, gorko se kajali i u suzama se pokajali za svoje djelo", ustvrdio je Kadirov.

Razmjena ratnih zarobljenika između Rusije i Ukrajine pod budnim okom Turske i Saudijske Arabije može se smatrati diplomatskih uspjehom za sve okupljene, no mnogi i nisu sretni s time, posebice s ruske strane. Svoje nezadovoljstvo je na društvenim mrežama izrazio i bliski saveznik Vladimira Putina čečenski vođa Ramzan Kadirov na Telegramu.

Njemu se, naime, nije svidjelo što se 200 ukrajinskih zatvorenika i stranih boraca oslobodilo u zamjenu za jednu osobu - Putinova saveznika Viktora Medvedčuka. Među oslobođenima je, napominjemo, je bio i Hrvat Vjekoslav Prebeg koji je u četvrtak stigao u Hrvatsku.

VIDEO: Vjekoslav Prebeg kolima hitne pomoći prevezen u KB Dubrava

"Naši borci su razbili fašiste u Mariupolju"

Status čečenskog vođe prenosimo u cijelosti.

"Izuzetno sam nezadovoljan jučerašnjom razmjenom. Čak mi je cijela situacija neshvatljiva. Kad god su se donosile borbene ili taktičke odluke, mi, aktivni sudionici specijalne operacije, bili smo konzultirani.

Razumijem da je to vrhu Ministarstva obrane i FSB-u mnogo vidljivije, ali smatram da se kriminalci prepoznati kao teroristi ne mogu mijenjati za vojnike. Razumio bih da postoji ekvivalentna razmjena – vojnik za vojnika, agent za agenta. Imamo puno zarobljenika Oružanih snaga Ukrajine, kojeg razmijenite barem sto na jednog, oni će i dalje ostati.

 

Završili smo razmjenu po ukrajinskim uvjetima. Nije u redu. Naši borci su razbili fašiste u Mariupolju, otjerali ih u Azovstalj, dimili ih iz podruma, ginuli, ranjavani i granatirani. Premještaj čak i jednog od ovih azovskih terorista trebao je biti neprihvatljiv. I stoga ne čudi što su borci koji su oslobodili Mariupolj i sada su na čelu izvukli zaključak - ne uzimajte naciste u zarobljeništvo. Inače, oni nacisti koji su u zatočeništvu vrijeđali čast čečenskog naroda u potpunosti su odgovarali za svaku svoju podlu riječ, gorko se kajali i u suzama se pokajali za svoje djelo", ustvrdio je Kadirov.

Na kraju svoje kritike istaknuo je kako je to njegovo osobno mišljenje.

"Ponavljam, ovo je moje osobno mišljenje i ni na koji način ne utječe na naše glavno nepokolebljivo načelo: svaka zapovijed vrhovnog zapovjednika je izvršna!", naveo je čečenski vođa.

VIDEO: Oprez, uznemirujuć sadržaj! Tuga ruskih obitelji dok im mobiliziraju muškarce: Suze i zagrljaji na oproštaju

Komentara 26

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
00:03 23.09.2022.

Kadirovci=Tiktok borci. Pravi Ceceni se bore na ukrainskoj strani za slobodnu ickeriju.

KO
koraknaprijed
06:30 23.09.2022.

E da mi je dočekati da i njega netko rokne, fešta ce biti 3 dana.

DU
Deleted user
07:21 23.09.2022.

Bože podari mu svjetlost da se zapita što oni rade u tuđoj zemlji, zašto napadaju tuđu zemlju i zašto Rusi u Ukrajini ne mogu biti manjina u slavenskoj pravoslavnoj Ukrajini, a muslimani, Čečeni mogu u pravoslavnoj ,slavenskoj Rusiji, .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije