Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLUMNA

Castro: Nemam ništa protiv Obame, ali isti je kao i prethodnici

Castro
AFP/Reuters
26.03.2010.
u 08:50

Mi smatramo da je reforma zdravstva bila važna bitka i uspjeh za Obaminu vladu. Ali golema ekonomska, tehnološka i znastvena moć SAD-a neće moći preživijeti tragediju koja prijeti planetu, piše Castro.

Fidel Castro nema ništa protiv Baracka Obame iako, kako kaže, američki predsjednik "fanatično vjeruje u kapitalistički imperijalistički sustav". Bivši kubanski vođa napisao je to u tekstu koji je u objavljen u Havani.

Castro u tekstu ne spominje Obaminu deklaraciju u kojoj u srijedu osuđuje "represiju" na Kubi i poziva na oslobađanje oko 200 kubanskih političkih zatvorenika.

- Obama se po militarističkoj politici, pljačkanju prirodnih bogatstava, nezakonitoj razmjeni sadašnje administracije sa zemljama trećeg svijeta uopće ne razlikuje od svojih prethodnika - smatra Castro. Međutim, dodaje da i pored svega "nema ništa protiv Obame, a još manje protiv američkog naroda".

- Mi smatramo da je reforma zdravstva bila važna bitka i uspjeh za Obaminu vladu. Ali golema ekonomska, tehnološka i znastvena moć SAD-a neće moći preživijeti tragediju koja prijeti planetu - objasnio je Castro.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:37 26.03.2010.

naravno, isti je kao prethodnici i kao naslijednici... sve su to jednostavne matematičke zakonitosti...

OB
-obrisani-
13:44 26.03.2010.

Propast prijeti nasoj planeti na nekoliko podrucja.......... Novcani sustav je pred rasulom,mnogo drzava je pred stecajem,napad zapada na islam,itd.Ali jedna od najvecih opasnosti je zagadjivanje prirode.( prisjetite se da je prosjecnna mogucnost dobivanja raka prije 150 godina bila 1:8,000 dok je danas 1:2.Atomskim pokusima i istrosenom uranom zagadise cijelu planetuSsve sto je zivo je danas radioaktivno)........Oceanima nedostaje KISIKA, ogromna podtucje gdje se kisik smanjio za 22 % i vise,rezultirala su pomorom svega zivog.Ta MRTVA podrucja se ubrzano sire. Oceani isto tako postaju kiseli .Kemija se mjenja.Kiseli oceani znace smrt.........

AN
antrax
19:04 26.03.2010.

Jebo te Marsi presao sa fasiste na zastitara okolisa, hahahaha jos da predje u jahovine svjedoke, ugodjaj bi bio divan sta senilnost jednom starcu cini hajde da ga malo izanaliziramo sta to Marsi melje veceras: \"prisjetite se da je prosjecnna mogucnost dobivanja raka prije 150 godina bila 1:8,000 dok je danas 1:2.Atomskim pokusima i istrosenom uranom zagadise cijelu planetuSsve sto je zivo je danas radioaktivno)........\" 1. prije 150 godina dragi Marsi nitko nije vodio detaljne statistike o ucestalosti jedne bolesti 2. nije se imalo cime dijagnosticirati dali netko ima rak mozga ili nema, vec je eto umro 3.i najvaznije prosjecna starost je iznosila 45-50 godina tako da nisi imao kad rak ni dobiti jer si prije umirao od gripe, tuberkuloze, upale pluca 4. i dragi Marsi kad je sve zivo radioaktivno zasto danas prosijecan ljudski vijek traje oko 85godina za muskarce i 90 za zene? Mozda radijacija nije ni losa, mozda bas zbog radijacije danas zivimo duze i ljepse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije