Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kapetanica na ispitivanju
Povratak na članak

Carola Rackete vratit će se spašavanju izbjeglica iz mora

Nakon noći provedene u kućnom pritvoru na Lampedusi, 31-godišnja Njemica prebačena je patrolnim plovilom talijanske financijske straže u Agrigento na Siciliji na ispitivanje tužitelju

Komentari 6

Avatar Radagast
Radagast
12:28 02.07.2019.

Treba ju osuditi na par godina zatvora pa da vidimo kako će dalje soroševci hrabro skupljati ilegalne imigrante 20 km od obale i onda ih voziti 200 km u Italiju.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:11 02.07.2019.

novinar mrtav hladan konstatira 'tako je po zakonu...' kojem zakonu?! žena je brodom pokupila migrante na libijskoj obali i dovezla ih u italiju! to je po svim 'zakonima' krijumčarenje ljudi, naplatila im to ona ili ne. ne radi se o tome da je ona brodom pokupila nesretnike blizu talijanske obale čiji je brod tonuo, već je ona ciljano išla pokupila i dovezla ljude u italiju, u uniju! ako hvatamo krijumčare, trgovce, ljudima, koji kombijima prevoze migrante od granice do granice, onda tu nema razlike što se tiče kazne.

VL
SD
sdpesticid
12:04 02.07.2019.

prvo nije udarila brodom u plovilo oružanih snaga italije a sada njeni odvjetnici govore drugo tj. kako jeste udarila iste a s tim i ugrozila živote petorice članova oružanih snaga italije. oglušila se i o zakone italije, neposluh, otpor oružanim snagama italije itd., a usput italji natovarila još migranata koje ista ne želi. lagala je i kako je migrantima zdravlje u opasnosti jer izjava salvinija govori kako su svi migranti dobrog zdravstvenog stanja. što reći već podrška salviniju i propisana kazna kriminalno liberalno-egoističnoj kapetanici.

VL
DU
Deleted user
13:42 02.07.2019.

Naravno da bi bili nepravedno da se sve slomi o njena leđa, ali opravdavati kršenje zakona je u najmanju ruku zločesto. Optužbe protiv Carole su na mjestu: ilegalan ulazak brodom u talijanske vode, ignoriranje upozorenja, i nasilno pristajanje u luku. Dakle, neistina je uhićena zbog spašavanja migranata. Probaj, g. Tomaševiću, automobilom probiti graničnu kontrolu. Zapravo nemoj jer bi te najvjerojatnije policija izrešetala. Dobro je prošla i moli Boga da ju samo protjeraju i da tako mlada ne provede najbolje godine u zatvoru.

VL
ZH
zhecko
20:22 02.07.2019.

Sramotno intonirani članak. Zašto ih nije vratila u Libiju ? Na kraju krajeva je ipak krijumčar ljudi, na platnom spisku Sorosa

VL
DU
Deleted user
22:03 02.07.2019.

Pa nek vozi u Hamburg te "jadne ljude" 18 dana čeka pred talijanskom obalom....ej, okreći na Gibraltar i u Hamburgu si za osam dana čak i ako voziš unatraške.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.