Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ledeni park na tomislavcu

Čarobna zimska idila na ledu

Advent u Zagrebu
Marko Prpic/PIXSELL
16.11.2018.
u 12:00

Ove će godine Ledeni park započeti sa zabavom već 28. studenog, a klizat će se moći do 6. siječnja

Trg kralja Tomislava svake godine centar je zabave i prizorište prave ledene bajke. Od svih adventskih lokacija, klizalište na Tomislavcu daleko je najpopularnije i najposjećenije. Kreirano po uzoru na ono u Beču, Parizu i New Yorku prostire se na 2000 četvornih metara i nudi bogat izbor gastronomskih delicija pripremanih u kuhinjama poznatih zagrebačkih restorana.

Doduše, pojesti i popiti za vrijeme Adventa može se po cijelom gradu, ali samo na ledu može se i plesati i skakati - uz dobru ravnotežu, naravno. Upravo zato redovi ispred ulaza u klizalište normalna su pojava od početka prosinca pa sve do sredine siječnja. Ove će godine Ledeni park započeti sa zabavom već 28. studenog, a klizat će se moći do 6. siječnja. Nije potrebno biti profesionalni klizač da bi se uživalo na ledu, jer se svakih sat vremena održavaju i tečajevi klizanja za početnike, pa tako i stari i mladi mogu u vrlo kratko vrijeme napraviti svoje prve korake na klizaljkama.

Advent u Zagrebu
1/17

Na klizalištu i oko njega također se održavaju i zabavni događaji, predstave i koncerti, pa u večernjim satima atmosferu podižu domaći i međunarodni DJ-evi i glazbeni sastavi. Nakon zabave na ledu, dobro je ugrijati se uz nešto toplo i okrepljujuće, a okolne kućice nude širok izbor pića, a od ove godine i jako proširenu ponudu hrvatskih i stranih specijaliteta, od sarme, gulaša, kobasa i čvaraka do nizozemskih palačinki ili sira raclette.

Kako je cijeli Advent organiziran na temu bajki i priča Ivane Brlić-Mažuranić, tako će i klizalište i njegov program biti inspiriran ovom popularnom pripovjedačicom. Ledeni park otvoren je svaki dan od 10 do 23 sata, a cijene za klizanje su 10 kuna po osobi do 16 sati i 20 kuna od 16 do 23 sata. Studenti, umirovljenici i branitelji imaju popust od 50 posto na ulaznice. Djeca do šest godina, koja moraju biti u pratnji roditelja, klizati se mogu besplatno.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije