Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema neoboriv dokaz

Carla del Ponte: Sirijski pobunjenici koriste plin sarin!

carla del ponte
Reuters/Pixsell
06.05.2013.
u 15:58

Del Ponte je za Švicarsku TV kazala da imaju "snažne i konkretne sumnje, no da još nemaju neoborivi dokaz" o korištenju sarina.

Carla del Ponte, bivše glavna tužiteljica Haškog suda, a danas glavna UN-ova istražiteljica za Siriju, ponovno je na naslovnicama svjetskih medija nakon što je izjavila da izjave žrtava dovode do zaključka da sirijski pobunjenici koriste smrtonosan plin sarin, piše BBC.

Del Ponte je za Švicarsku TV kazala da imaju \"snažne i konkretne sumnje, no da još nemaju neoborivi dokaz\" o korištenju sarina. Bivša haška tužiteljica nije isključila mogućnost da i snage režima u Siriji koriste kemijsko oružje, no dodala je da za to još nije vidjela dokaze.

SAD i Velika Britanija su izvijestili da su u svojim istragama dobili indicije da kemijsko oružje koristi vojska. Del Ponte je na čelu UN-ove Nezavisne međunarodne istražne komisije o Siriji, a kazala je da su njihovi istražitelji u susjednim zemljama razgovarali sa žrtvama i liječnicima.

Sarin je bezbojan, bezmirisan i bezokusan smrtonosan plin koji je klasificiran kao oružje za masovno uništenje, a odredbe međunarodnog prava ga zabranjuju.

>>Kosovska i albanska vlada traže istragu protiv Carle del Ponte

>>Del Ponte za Blic: Šokirana sam presudom Gotovini

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije