Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na granici s BiH

Carinik pao zbog zlouporabe položaja, zadržao oko 9.000 kuna

Ilustracija
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
24.03.2021.
u 15:55

Službenik je obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, a vozaču je naplatio najmanje 10.500 kuna

Carinski službenik, 58-godišnjak, osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje su proveli PNUSKOK – Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om.

- Postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba - carinski službenik. Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu, a koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni 58-godišnji službenik mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500 kuna. Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe - izvijestio je MUP.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Gdje se u Europi najteže kažnjava pijane vozače?

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:01 24.03.2021.

Ulaskom Hrvatske u EU, preko 3000 uhljeba u Carinskoj upravi postalo je višak zbog ukidanja carinskog režima prema članicama EU. Država ih je samo razmjestila na manje zahtjevne poslove poput hvatanja baba na placu i naplaćivanja kazni zbog prodaje buketa cvijeća. A u nedavnim slučajevima vidimo da se oni snalažljiviji bave i švercom migranata i droge. Leglo korupcije i kriminala i odličan izvor prihoda za HDZ-ove crne fondove.

ST
stefj
16:08 24.03.2021.

Hm, stvari su toliko jednostavne i puno toga se zna, samo treba postojati dobra volja da se stvari riješe. Evo što se tiče carine, dovoljno je prošetati se do carine na zapadnom kolodvoru... Ne daj bože da ti roba dođe na tu carinarnicu, a nemaš svog špeditera koji pak ima svoje carinike...

MO
modovisisajteMaraschino
16:13 24.03.2021.

prijavio Z.M.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije