Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Ogulinu

Carinici i policija zaplijenili vrijedne automobile, ali i poveći arsenal oružja

zaplijenjeni auti
Foto: Carinska ispostava
1/3
07.04.2016.
u 19:58

Ova zapljena u Ogulinu stiže svega nekoliko dana nakon što je iz prostorija PP Ogulin otuđena, a ubrzo i nađena automatska puška

Carinska služba objavila je na svojim stranicama da su u suradnji s policijskim službenicima u Ogulinu uspjeli spriječiti pokušaj ilegalne prodaje motornih vozila. Napominju da su ovlašteni carinski službenici Odjela mobilne jedinice Zagreb u suradnji s djelatnicima PP Ogulin na temelju naloga za pretragu Županijskog suda u Karlovcu izvršili tri pretrage na području Ogulina. Pritom su privremeno oduzeli 13 osobnih vozila i to zbog kršenja Zakona o posebnom porezu na motorna vozila i  Zakona o trgovini.

- Pretragama je pronađeno i predano na daljnje postupanje policijskim službenicima PP Ogulin automatska puška marke Crvena Zastava, tip M-70 AB2, cal. 7,62 mm, 553 komada raznog streljiva, tromblonski nastavak za navedenu pušku, 12 raznih  spremnika za streljivo, 38 komada puščanog streljiva i 2100 komada streljiva za pištolj cal. 7,62 mm. Temeljem navedenog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog kaznenog djela “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona - kažu u Carinskoj ispostavi.

Detalje akcije, niti adrese 'krivaca' ne navode, kažu da će protiv prekršitelja Odjel za mobilne jedinice podnijeti prekršajne naloge, a nadležnom carinskom uredu biti će podneseni zahtjevi za naplatu posebnog poreza na motorna vozila.

Ova zapljena u Ogulinu stiže svega nekoliko dana nakon što je iz prostorija PP Ogulin otuđena, a ubrzo i nađena automatska puška. Vjerojatno je upravo djelatnik PP Ogulin automatsku pušku ukrao i ostavio pred vratima Jovana D. ,umirovljenog inspektora iste te postaje.

>> Auti vrijedni milijune u carinskoj daščari čekaju "bubanj"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije