Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOSNA PRIJETNJA

Napad na Capitol: Policajac ozlijeđen u napadu podlegao ozljedama. Napadača ubila policija

Foto: REUTERS
1/8
02.04.2021.
u 19:43

Zaposlenicima je rečeno da ostanu tamo gdje jesu.

Capitol Hill pod policijskom je blokadom zbog sigurnosne prijetnje, javljaju američki mediji. Policija je kazala da je vozilo prošlo kroz blokadu i zabilo se u policajce. U incidentu su ozlijeđena dvojica policajaca, međutim jedan od njih je podlijegao ozljedama.

Informaciju o smrti policajca potvrdila je policijska načelnica Yogananda D. Pittman na konferenciji za medije. Napadač je upucan nakon što se zabio autom u blokadu te krenuo na policajce s nožem.  U tom trenutku njega su upucali policajci. On je preminuo u bolnici, navode dužnosnici. 

Jedan od policajaca zadobio je lakše ozlijede, te su njega u bolnicu prevezli kolege.

1/5

Incident se dogodio oko 13 sati po lokalnom vremenu, otprilike 91 metar od ulaza u zgradu Senata. Ograda koja je onemogućavala pristup automobilima nedavno je uklonjena jer su počele popuštati sigurnosne mjere nakon proboja Trumpovih pristaša. Ta sigurnosna blokada inače je služila senatorima i njihovom osoblju. 

Članovi Nacionalne garde okružili su područje Capitola, te su postavljene blokade uz duž spomenutog područja. 

Zaposlenicima je rečeno da ostanu tamo gdje jesu, te da ne napušta prostoriju u kojoj se nalaze. Capitol Hill su okružile snage sigurnosti. Očevici javljaju da je u neposrednu blizinu zgrade sletio i helikopter, što navodno nije čest prizor. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 37

ZI
zimerman
01:48 03.04.2021.

Napadač je bio član organizacije :” NATION OF ISLAM “, Ova informacija daje čist odgovor za motiv napadača .Jedino lud covijek neće skužiti o čemu se radi.

KM
klinicki.mrtav
20:09 02.04.2021.

Umjerena oporba iznosi neslaganja demokratskim putem.

MU
Murijak
10:15 03.04.2021.

Mediji uopće ne prenose vijesti niti u približnoj mjeri kao kada je policajac ugušio crnca..Sve se bojim koliko je ovakvih situacija a da se niti ne zna, gdje pogibaju bijelci od strane crnaca..Idemo i dalje klečati BLM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije