Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI EPIDEMIOLOGA

Capak otkrio hoće li se uvesti policijski sat i koje su moguće nove mjere

Beroš pozvao građane na najveću ozbiljnost u pridržavanju mjera
POOL/PIXSELL
19.10.2020.
u 20:13

- Mi o tome dosad nismo razgovarali niti planiramo to uvesti - poručio je ravnatelj HZJZ-a odgovarajući na pitanje o uvođenju policijskog sata

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak poručio je da ne očekuju da će doći do nedostatka liječnika i medicinskog osoblja koji će zamijeniti zaražene djelatnike, ali otkriva da imaju plan i za takav scenarij.

- Iako ne očekujemo takav scenarij i nadamo se da do njega nikad neće doći, pripremamo se za to. Imamo više od 1100 liječnika intenzivaca koji mogu raditi na respiratorima i intenzivnoj njezi COVID bolesnika i bolesnika od gripe. Međutim, pripremamo se i za scenarij da će se educirati drugi kolege koji su bliski toj struci i mogu relativno brzo naučiti osnovne stvari o intenzivnoj njezi. To se događalo i u vrijeme Domovinskog rata - kazao je Capak za Dnevnik Nove TV

Na pitanje koliko najviše dnevno novozaraženih hrvatske bolnice mogu podnijeti prije najcrnjeg scenarija, Capak ističe da ''smo daleko od toga da potpuno popunimo zdravstveni sustav''.

>> VIDEO Zimski Covid-19: Znanstvenici Nenad Ban i Gordan Lauc govore što nas očekuje

Otkrio je i da se ne razmišlja o uvođenju policijskog sata. - Mi o tome dosad nismo razgovarali niti planiramo to uvesti - poručio je ravnatelj HZJZ-a.

Novi lockdown ne smatra potrebnim, ali je,kaže, potrebno da se ljudi drže mjera. Upitan koje bi mogle biti nove mjere u slučaju daljnjeg porasta broja zaraženih kazao je da je moguće dodatno skraćivanje radnog vremena, smanjenje broja za okupljanja, pa čak i u obiteljima. Istaknuo je da mu se čini da je Hrvatske među najliberalnijim zemljama u Europi.

 

Komentara 13

Avatar speak_loud
speak_loud
21:36 19.10.2020.

Možda bi trebalo raspraviti o mjerama ukidanja stožera zbog lošeg upravljanja u kriznoj situaciji, ali oni to u svojoj samodopadnosti ne vide.

Avatar Asterix
Asterix
23:07 19.10.2020.

Policijski sat bi bila dobra pronatalitetna mjera.

DU
Deleted user
03:52 20.10.2020.

Nemoze uvesti policijski sat bez proglasenja izvanrednog stanja.Proglasenjem izvanrednog stanja po ustavu automatski predsjednik drzave preuzima puno vece ovlasti a oni to nece nikako dozvoliti jer ce Zoki siguurno ove tz.stozerase raspustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije