Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popuštanje mjera

Capak objasnio uz koje mjere će frizeri moći raditi

Švedska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.04.2020.
u 16:36

Izrađuju se detaljne upute za uslužne djelatnosti, frizere, pedikere i kozmetičare, jer tu postoji visoki rizik od prijenosa virusa, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata detektirano 14 novih slučajeva zaraze koronavirsuom, a umrla je još jedna osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

"U protekla 24 sata u Hrvatskoj imamo novih 14 dijagnosticiranih bolesnika, što daje ukupan broj od 2030 bolesnika u ovom trenutku", rekao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Video: Krunoslav Capak o popuštanju mjera

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kaže kako je svrha jednosatne pauze u trgovinama u vremenu između dviju smjena da se djelatnici ne susreću međusobno i da dućan bude prazan. Upute su na web stranici HZJZ-a, a tko misli da nisu dovoljno detaljne može nazvati epidemiološku službu zbog specifičnosti pojedinih trgovina, rekao je Capak.

Izrađuju se detaljne upute za uslužne djelatnosti, frizere, pedikere i kozmetičare, jer tu postoji visoki rizik od prijenosa virusa.

"Detalje ne mogu reći jer su predmet razgovora između epidemiologa i njihovih udruga. Obzirom da dolazi do bliskog kontakta neke mjere će biti pojačane, nošenje maski, ogrtača za jednokratnu uporabu, a sav alat koji se koristi trebat će nakon svake mušterije dezinficirati", kaže Capak. 

Komentara 4

MO
morskival
19:15 26.04.2020.

Dali Capak proučava najnovije podatke o broju zaraženih u New Yorku i drugim zemljama. Iz svih podataka može se zaključiti da je smrtnost 0.1%. (kao gripa)znači nema više potrebe za karantenom. Osim toga virus se ne širi kod toplijih temperaturaa i veće vlažnosti. Treba prekinuti sulude mjere i pokušati spasiti ekonomiju.

NE
neboiznadzagreba2
16:54 26.04.2020.

Previše je novca i interesa ovdje u igri da bi se itko usudio reći : "Komedija je gotova.". Capaka ćemo, nažalost, gledati još neko vrijeme, takvima je smisao života u jednostranom, tkz. stručnom pogledu na svijet i onemogućavanju drugih stručnjaka da zucnu.

PV
prcko.vita
17:11 26.04.2020.

Frizeru idem opet tek kada bude 10 dana za redom broj novo zaraženih 0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije