Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐAKOVO

Capak o novom žarištu u samostanu: 'Potrebna je hitna reakcija, tamo dnevno dolazi 300 ljudi'

Krunoslav Capak
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
23.06.2020.
u 10:08

"Epidemiolozi će izdvojiti sve koji su u riziku da se zaraze", rekao je Capak.

COVID-19 pojavio se i u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu. Zaraženo je 10 sestara, potvrdio je za N1 ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji se nalazi u samoizolaciji.

"Dvije časne sestre iz tog samostana boravile su u inozemstvu i nakon povratka očito se nisu pridržavale mjera i dogodilo se da je zaraženo 10 časnih sestara u ovom trenutku, s time da će epidemiološka obrada pokazati detalje, rekao je Krunoslav Capak za N1.

Istaknuo je da ne znaju detalje slučaja u Đakovu. "Epidemiolozi će izdvojiti sve koji su u riziku da se zaraze", rekao je Capak.

"Pozitivno je 10 sestara, a onamo dolazi 300 ljudi na dan, to je svojevrsni gerontološki centar i tu je potrebna brza, hitna, dobra epidemiološka obrada, da se svi koji su bili u kontaktu s oboljelima stave u samoizolaciju i da se napravi sve drugo što je epidemiološki potrebno u tom trenutku", rekao je Capak za N1.

VIDEO: Đakovo je novo žarište koronavirusa gdje je zaraženo desetak časnih sestara

Komentara 16

SA
Saskakempa
10:40 23.06.2020.

Jedina hitna intervencija koja nam treba je stroga kontrola bih i srbijanske granice, idealno zatvaranje. Tamo corona bukti a mi zbog sezone i izbora nemamo hrabrosti regirati. Evo vec danas prvi oboljeli iz srbije turist, vlada i stozer zbog svojih uskogrudnih interesa ugrozavaju i zdravlje i sezonu i ekonomiju. Ako nam se sad razbukta epidemija ode i ekonomija i turizam kvragu. Kaze bozinovic pa i spanjolska se otvara, da ali kod njih broj novooboljelih ide rapidno dolje a ne gore i uz to imaju dosta jake mjere koje nisu preporuka vec obaveza.

SM
siki_miki
10:48 23.06.2020.

Misonarke s Kosova, gdje ih vrag tjera u ova vremena.

AE
Aedes2017
10:18 23.06.2020.

Svi kontakti moraju u samoizolaciju osim egomana Plenkovića !?Ovaj Capak je je prolupao !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije