Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće analiza

Capak o cjepivu Sputnjik V: Ako je dokumentacija u redu interventi uvoz je moguć

Krunoslav Capak
Foto: Screenshot
1/2
15.03.2021.
u 07:43

Mi očekujemo da će u drugom kvartalu biti veće isporuke cjepiva, kazao je Capak.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u emisiji U mreži prvog HRT-a kazao je da danas moraju vidjeti koja je dokumentacija ruskog proizvođača cjepiva stigla, te je dodao da će krenuti pregled te dokumentacije. Na pitanje postoji li mogućnost interventnog uvoza, Capak je rekao da postoji.

"Ta mogućnost postoji, ona je dio našeg zakona. Naravno da bi bilo bolje da EMA napravi evaluaciju. Ali Hrvatska ima tu mogućnost jučer je bila nedjelja, danas ćemo saznati što je došlo od dokumentacije. Vidjet ćemo tko će koji dio dobiti, uključit će se i HZJZ. Ako je dokumentacija u redu interventi uvoz je moguć. Mi očekujemo da će u drugom kvartalu biti veće isporuke cjepiva. Više od milijun doza trebalo je doći od AstraZenece u prvom kvartalu", kazao je 

"Pogriješili smo što smo vjerovali farmaceutskoj industriji", dodao je Capak. 

"EU je dopustila tu fleksibilnost zemljama koliko će cjepiva uzeti. Mi smo tražili 3,8 dobili smo onoliko koliko nam pripada. Druge zemlje kojima nije bio bitan novac dodatno su išle po druga cjepiva. Tražile su neke zemlje koliko im pripada i još povrh toga", dodao je.

Komentara 14

Avatar šaka_jada
šaka_jada
08:50 15.03.2021.

treba tog Capka lansirati baš kao Sputnjika čim prije u "kozmos", za drugo ni nije!🖕🚀🚀🖕😂 😂 😂

DU
Deleted user
08:15 15.03.2021.

I dalje nismo naučili, ko guske u maglu:)

ST
stefj
08:13 15.03.2021.

Hm, neki dan Plenković je rekao da nema šanse koristiti Sputnik prije nego ga EMA odobri. A sad Capak priča nešto drugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije