Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZIO ZADOVOLJSTVO

Capak: Imamo najnižu brojku nakon dugo vremena, u silaznom smo kraku trećeg vala

Zagreb: Sanja Musić Milanović predstavila uređene staze u sklopu projekta "Živjeti zdravo"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.05.2021.
u 12:06

Na svjetski dan kretanja, koji obilježavamo 10. svibnja, prigodno su predstavljene uređene hodačke staze i parkovi ''Živjeti zdravo u svim županijama''

Danas imamo najnižu brojku nakon duljeg vremena te smo u silaznom kraku trećeg vala, poručio je zadovoljno Krunoslav Capak u ponedjeljak na konferenciji za medije održanoj u sklopu projekta ''Živjeti zdravo''.

– Jedini je način da se što više procijepimo. Važno je da se držimo epidemioloških mjera, a jednog dana, kad ćemo imati visoku procijepljenost i imunitet u populaciji, moći ćemo popuštati mjere – kazao je Capak te se nada tzv. kolektivnom imunitetu.

SAD je već registrirao Pfizer cjepivo za djecu od 12 do 16 godina, govori ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a trenutačno se radi i na cjepivima za mlađe, pa čak i dojenčad. Iako u Zagrebu nedostaje cjepiva AstraZenece, Krunoslav Capak uvjerava kako će svi koji su dobili prvu dozu dobiti i drugu. 

– Ne mogu vam odgovoriti za AstraZenecu jer nismo dobili još informaciju koliko će doći ovaj tjedan. Svi će sigurno dobiti drugu dozu – kaže.

Na svjetski dan kretanja, koji obilježavamo 10. svibnja, prigodno su predstavljene uređene hodačke staze i parkovi ''Živjeti zdravo u svim županijama'', a cijeli projekt HZJZ-a pod vodstvom je Sanje Musić Milanović.

– Projekt je 85 posto sufinanciran iz socijalnog fonda EU te je riječ o sveobuhvatnom programu promicanja zdravlja. Naravno da educiramo, jer ako ljudi ne znaju, ne mogu ni činiti dobro za svoje zdravlje – poručila je.

Zagreb: Sanja Musić Milanović predstavila uređene staze u sklopu projekta "Živjeti zdravo"

Komentara 10

ZL
Zlatko1947
12:40 10.05.2021.

Cijenjeni g. Capak, Kako je moguće nakon dvije doze cjepiva završiti na respiratoru? Nije li svo ovo mulja u korist farmaceuske industrije?

JI
Ja i Ja
12:33 10.05.2021.

Naravno da jesmo u “silaznoj putanji”. Ipak su izbori za nekoliko dana...

BO
boris
12:26 10.05.2021.

ovaj se izruguje mrtvima. Kako je to moguće? Dok je mrtvih dnevno između 30 i 40, ne može se govoriti o niskin mrojkama. Kako ga nije sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije