Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Čanak poziva državni vrh neka između EU i Kosova izaberu EU

05.04.2013.
u 19:29

Vođa Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića te predsjednika i prvog potpredsjednika Vlade, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića neka "postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana"

Nenad Čanak, vođa Lige socijaldemokrata Vojvodine, u otvorenom pismu pozvao je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića te predsjednika i prvog potpredsjednika Vlade Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića neka postupe "hrabro, mudro i u interesu svih građana" i neka u dvojbi između EU i Kosova izaberu EU, javljaju mediji u Srbiji.

– Na pitanju Kosova odredit će se ne samo sudbina građana Kosova nego i sudbina svih građana Republike Srbije. Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavoj regiji. Srbija se mora konačno suočiti sa svojim problemima. Odlučite se za nastavak puta Srbije prema EU. EU je dokazani prijatelj koji je do sada, na razne načine pomagao Srbiji i demokratskim procesima u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže – napisao je Čanak. Čanak nastavlja kako tešku poziciju dodatno opterećuju "domoljubne" lekcije onih "koji sami nisu bili u stanju doprinijeti rješenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu, a šverc je cvao".

Podsjetio je da članstvo u EU briše granice i može pomoći "u mnogim pitanjima koja se danas čine kao tvrda i nerješiva".

>> Srpski državni vrh u panici pita narod: Što da napravimo?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije