Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušao u Guinnessovu knjigu

Čakovčanin ima najveću bocu parfema na svijetu - visoka gotovo 2 metra!

Dejan Levačić i njegov parfem
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/6
09.05.2019.
u 09:19

Poseban primjerak parfema uručit će, kaže, jednoj svjetski poznatoj američkoj zvijezdi koja će u lipnju doći u Dubrovnik. Kojoj, to je iznenađenje

Dejan Levačić iz Čakovca uspio se upisati u Guinnessovu knjigu rekorda s najvećom parfemskom “bočicom” na svijetu. Parfem je nazvao Gold, u čast tradicionalnog zanata ispiranja zlata u Donjem Međimurju i u spomen na najstarijeg zlatara iz Donjeg Vidovca. Ideja se, kaže, počela ostvarivati 2016. godine. Parfemsku tekućinu u posebnim spremnicima neko je vrijeme držao uronjenu na određenoj dubini u rijeci Dravi i taj je proces sazrijevanja trajao dvije godine.

Glavna nota parfema je šafran s 24-karatnim zlatnim listićima, a boca visoka 191 centimetar i široka 82, ima volumen 616 litara, kako se navodi na službenoj Guinnessovoj internetskoj stranici. Prošle je godine za rušenje rekorda u raznim kategorijama stiglo čak 365.000 prijava.

– Taj se broj sveo na 40.000 prijava koje su ujedno dobile pravo za pokušaj rušenja rekorda, kao i svoj referentni broj. Moram naglasiti da se pokušaji obaranja rekorda odabiru prema svjetskom značaju, jedinstvenoj, specifičnoj priči ili događaju te radi li se o pokušaju rušenja već postojećeg rekorda. Samo 4000 prijava dobilo je certifikat, među kojima i ova za najveći parfem na svijetu. U konačnici, 95 posto pokušaja na kraju se pokaže neuspješnim – kaže samouki parfumer Levačić, koji je dosad osmislio više parfemskih kreacija.

Dosadašnji svjetski rekord držao je parfem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata volumena 500 litara. Nakon što je verificiran rekord i stigla službena potvrda, u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije organizirat će se daljnja promocija. Poseban primjerak parfema uručit će, kaže, jednoj svjetski poznatoj američkoj zvijezdi koja će u lipnju doći u Dubrovnik. Kojoj, to je iznenađenje.

VIDEO Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a u Hrvatskoj:

Komentara 1

Avatar Untouchable
Untouchable
17:54 09.05.2019.

Čakovčanec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije