Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga 'Nada hrvatska'

Čak četiri respiratora Ventilogic ls ventilator donirana zagrebačkim bolnicama

03.07.2020.
u 19:46

Udruga koja je svojim donacijama obradovala tri zagrebačke bolnice

Lijepa vijest stiže iz udruge "Nada hrvatska". Naime,ova je udruga donirala čak četiri respiratora trima zagrebačkim bolnicama.

Tako su dva respiratora donirana Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, jedan respirator je dobila Dječja bolnica Srebrnjak, a četvrti respirator je doniran Kliničkoj bolnici Merkur. Riječ je o respiratorima Ventilogic ls ventilator za medicinsko dijagnosticiranje i liječenje, neophodnih za borbu protiv učinaka pandemije bolesti COVID 19, certificiranih za europsko tržište. Prethodnu suglasnost za prihvat donacije od strane svih triju bolnica donijelo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske kao nadležno tijelo.

A kako je sve započelo?

Inicijativu je pokrenuo jedan samozatajni zagrebački poduzetnik s ciljem da se u vrijeme pandemije i velike društvene krize pomogne zagrebačkim bolnicama, a posebice dječjim odjelima. Tako je on neumorno zvao svoje znance i prijatelje, ugledne poduzetnike, članove akademske zajednice i sportaše i nastojao im ukazati potrebu za solidarnošću i konkretnim doprinosom od strane pojedinca u ovim nadasve teškim vremenima. I to mu je uspjelo! Njegovom pozivu se odazvao velik broj prijatelja iz Hrvatske, ali i svijeta i Europe. I tako je ustanovljena udruga "Nada hrvatska".

Samim donacijama ove nevjerojatne udruge bilo je oduševljeno i bolničko osoblje zagrebačkih bolnica. Ispred Dječje bolnice Srebrnjak, respirator su preuzeli dr.med.spec. Tatjana Savić -Jovanović, prof.dr.sc. Ana Stavljenić – Rukavina, članica Upravnog vijeća i v.d. ravnateljica Ivana Đerek Dubravčić, dr. med., koje su istaknule da donacija udruge “Nada hrvatska“ budi nadu i ohrabruje u zaštiti djece i mladih u borbi protiv bolesti koja nažalost ne jenjava.

Ispred bolnice Merkur, prim.dr.sc.Marko Martinović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu i Vedrana Šarić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, primili su donaciju s velikim oduševljenjem i srećom, a presretan je bio i ravnatelj, dr. Goran Roić, koji je primio donaciju u ime Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije