Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED - TONI IVANIŠEVIĆ

Capakove snage zaustavile A.P. (50) jer ima hvarsko prezime. Spasio ga zagrebački rodni list

Andrej Plenkovic
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
23.08.2020.
u 16:13

O, kako se gorko kaju Austrijanci što su nam povlačenjem turista podmetnuli nogu. Fino im je naš epidemiolog i domobran Kruno Capak poručio da će ih stići naša ruka i u Zeldenu i da će hrvatska lisnica ostati u hrvatskom džepu, a hrvatska skija na hrvatskom ramenu ili nozi.

Subota 15. 8. 2020.

Slavi se blagdan Velike Gospe. Najviše naroda, na tisuće, okupilo se u Sinju, gdje se organizatorima potkrao nevjerojatan propust koji će možda imati nesagledive posljedice. Naime, u jednom trenutku se nebo otvorilo i spustio se strašan pljusak. U panici da kišne kapi ne oštete Gospinu sliku, alkari su se požrtvovno bacili na nju i pokrili je prozirnom plastikom da se ne ošteti. Pri tome su i oni i još par tisuća vjernika zaboravili pokriti svoja lica maskama. Neki su se laici pobojali da bi Sinj mogao postati novo žarište korone jer je narod, bježeći od kiše, misu slušao naguran u crkvi, ali je sve umirila ekspertica i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja je poručila da se Sinjani nisu bojali ni 1715., pa neće ni sada.

Nedjelja 16. 8. 2020.

Ne boje se Sinjani, a ne boje se ni turisti. Kao i svake godine, mnogi od njih ležeći na ručniku na nekoj od makarskih plaža, nakon ručka, umjesto da odu malo ubit’ oko, dobiju poriv da se prošetaju. Obuku kratke hlače i majicu na bretelice, obuju najljepše japanke, uzmu pola litre vode i krenu u đir. I tako, riiječ po riječ, korak po korak, evo ih na Biokovu. Odjednom se umore, postane hladno, ugasi im se mobitel i otkriju da ljudski organizam treba malo više vode da bi funkcionirao. Danas su GSS-ovci tako naišli na dehidrirane majku i kćer na izmaku snaga. Učinilo im se da je Biokovo malo bliže, pa su protegnule noge.

Ponedjeljak 17. 8. 2020.

Da vam je netko rekao da su ovi Austrijanci gori od Srba, ne biste vjerovali! Vijest da su austrijske vlasti zapovjedile hitan “zuruck” i rekle našem turizmu “aufwiedersehen”, i to samo zato što smo postali novo žarište korone, ostavila nas je bez teksta. Zagrepčani cijeli danpromatraju četverorede austrijskih turista koji se pokunjeno vraćaju u domovinu. Iz Zagreba se kreću preko Samobora i Brežica, pa na Celje, Zidani Most i Dravograd. Nakon ulaska u Austriju, okupljaju se kod Bleiburga, gdje im mjere temperaturu i testiraju ih na koronu. Tu se radi selekcija. Zdravi idu na “arbeit”, a bolesni ostaju u korona “konzentrationslagerima” 14 dana. Taj mučki udar na naš turizam i proračun zadnje je što smo očekivali od austrijskih saveznika.

Utorak 18. 8. 2020.

Mještane Hrvaca kod Sinja jutros su probudili policijski specijalci. Oko šest sati okružili su kuću braće Joze (19) i Mate (22), koji su pola sata prije toga zaspali snom pravednika, i ne sluteći da će iduću noć provesti u pritvoru. Mladići su uhićeni pod osnovanom sumnjom da su odlaskom u lokalni disko 14. kolovoza kršili socijalnu distancu, a nakon toga su umjesto kući, otišli u Sinj proslaviti Veliku Gospu, boravili su čak i na misi i ugrozili živote tisuća hodočasnika. Policija provjerava radi li se samo o nehatu ili ima elemenata terorističkog čina, jer je Vili lijepo rekao da će nam diskoklubovi glave doći.

Srijeda 19. 8. 2020.

O, kako se gorko kaju Austrijanci što su nam povlačenjem turista podmetnuli nogu. Fino im je naš epidemiolog i domobran Kruno Capak poručio da će ih stići naša ruka i u Zeldenu i da će hrvatska lisnica ostati u hrvatskom džepu, a hrvatska skija na hrvatskom ramenu ili nozi. Smijali su se i poručili da govorimo gluposti, ali kada su izračunali da od 40 milijuna turista koliko ih (zbog nama nepoznatog razloga) posjeti Austriju čak 87.000 otpada na hrvatske državljane, uhvatili su se za glavu. Ove zime nijedan skijaš i nijedna zamrznuta sarma neće u Austriju!

Četvrtak 20. 8. 2020.

Kaos u Zagrebu! Nakon što je Kruno izjavio da su Dalmoši previše opušteni i da zato tamo korona cvate, vlasnik Zagreba Milan Bandić stavio je Dalmoše na crvenu listu. Diljem Zagreba policija proučava govor tijela građana i ako uoče bilo kakvu opuštenost, vodi ih na testiranje. Prvi incident dogodio se na prilazima Banskim dvorima gdje su Capakove snage zaustavile građanina A.P. (50) koji im je djelovao opušteno. Rutinskom provjerom utvrđeno je da ima hvarsko prezime, ali se izvukao pokazavši zagrebački rodni list.

Petak 21. 8. 2020.

Policija ovih dana ima pune ruke posla. Naši reporteri javljaju o incidentu na slovenskoj granici. Zna se da su i Slovenci jedva dočekali da nas stave na crvenu listu, a granicu ovih dana prelaze samo njihovi turisti na povratku u Deželu i migranti. Možete li zamisliti da su naši graničari zatekli jednog njihova državljanina kako ide u suprotnom smjeru. Kada su ga pitali kamo se to zaputio, odgovorio je da ide na Krk. Rekao je da se zove Jelko i da je samo htio provjetriti prostorije u vikendici i još se jednom okupati u moru.  

Ključne riječi

Komentara 15

KO
komunikolog
16:39 23.08.2020.

Strašan humor. Sa naglaskom na strašan!

DU
Deleted user
17:18 23.08.2020.

Ovaj je iz tjedna u tjedan sve "duhovitiji"...

DU
Deleted user
16:42 23.08.2020.

23 milijuna zaraženih....tolike maske, mjere, izolacije... u šest mjeseci 23 milijuna....i još: stišče se sve više i širi se sve više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije