Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRMLJAVINSKA OLUJA

Čak 7 tornada pogodila sjever Italije: 'Dva su vjerojatno bila jakog intenziteta'

Italy Tornado
Foto: Luca Spenncacchio/Press Association/PIXSELL
1/4
20.09.2021.
u 16:35

Jake vremenske neprilike pogodile su područje Lombardije i Emilije Romagne

Sjevernu Italiju u nedjelju je pogodila serija od čak sedam tornada, kao i jaka grmljavinska oluja koja je uzrokovala poplave. Iako je materijalna šteta velika, nije bilo ljudskih žrtava. 

Jake vremenske neprilike pogodile su područje Lombardije i Emilije Romagne, prenosi tg24.sky.it

- Nikad se nije dogodilo da je 7 tornada zabilježeno u jednom danu u Pianuri Padani, a vjerojatno ni na talijanskom tlu općenito. Šest se dogodilo u Lombardiji, a sedmi u Emiliji Romagni, piše na Facebooku Tornado in Italia. 

Kako govore, još nema službenih podataka o jačini tornada koja su pogodila Italiju, no pretpostavlja se da su barem dva bila jakog intenziteta. 

Jaki vjetar nosio je krovove kuća te automobile, a u naletu sedmog tornada u blizini Modene u potpunosti je uništen lokalni aeroklub. 


Ključne riječi

Komentara 1

HO
homophob
01:19 21.09.2021.

Ovo na video snimci NIJE tornado nego "pijavica". Razbacala je limeni krov a auti nisu bili niti pomaknuti s mjesta. Tornado obavezno zahtjeva razvijeni kumulonimbus s jakom kisom i cesto tucom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije