Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Čak 41% stanovnika Hrvatske rođeno je u BiH ili ondje ima rođake

'bih - 09. 09. 2009. - Medjugorje,  Bosna i Hercegovina Hodocasnici  Skupina od 50-ak hodocasnika iz Poljske u Medjugorju Photo: Mile Pavlovic/vecernji list'
Foto: 'Mile Pavlovic/Vecernji list'
1/3
08.05.2012.
u 19:08

Samo 26 posto hrvatskih ispitanika nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.

Čak 41 posto ispitanika u Hrvatskoj i 35 posto u Srbiji ili je rođeno u Bosni i Hercegovini ili u toj državi ima obitelj i rođake, rezultat je to istraživanja koje je provela njemačka zaklada Friedrich Ebert u suradnji s agencijom Millenium promocija.

U Bosnu putuje čak 43 posto Hrvata u dobi između 45 i 60 godina, pri čemu prednjače ispitanici s fakultetskim obrazovanjem. U BiH, prema provedenom istraživanju, čiji će rezultati biti ujedinjeni u studiji „Imidž Bosne i Hercegovine i njezinih građana u Hrvatskoj i Srbiji", koju potpisuje Božo Skoko, profesor s Fakulteta političkih znanosti, najviše putuju stanovnici Slavonije, Istre i Primorja, a najmanje oni koji žive u sjevernoj Hrvatskoj.

Kod srbijanskih ispitanika situacija je slična pa u Bosnu najviše putuju oni u dobnoj skupini od 31 do 44 godine, a najpovezaniji su s tom državom ispitanici iz Beograda. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici iz Hrvatske nešto više rodbinski povezani s BiH, a ispitanici iz Srbije poznanstvima i prijateljstvima. Dvadeset i šest posto hrvatskih ispitanika nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.

 

Komentara 762

DE
delmat
20:21 08.05.2012.

Herceg-Bosna je srce Hrvatske.

Avatar Robert28
Robert28
22:56 08.05.2012.

Dva milijuna Hrvata ima BiH podrijetlo!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
22:16 08.05.2012.

Da vam nema ovih 41% iz BiH, vi bi bili malo Madjari, malo Srbi, malo Talijani, malo Germani, malo…, ne znam ni ja vise koje su sve vojske lijepom vasom prolazile…, uglavnom, vi ne biste ni znali da ste Hrvati. Hrvati iz BiH su vam podarili identitet, i drzavu, i zbog toga bi trebali vec jednom pokazati malo postovanja i pristojnosti. Ili je to doista previse za ocekivati od vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije