Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodgovorno i opasno

Čak 15 bombi pronašli kdo jezera Puškaš u Baranji

Uništenje odbačene bombe
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.09.2018.
u 11:02

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji - apelira policija.

Ručnu bombu pronašao je u ponedjeljak popodne građanin kod jezera Puškaš u Baranji, no bio je to samo početak nevjerojatnog i opasnog otkrića. Mještanin je, naime, alarmirao policiju, no kada je ona došla na teren, imala je što i vidjeti.

- Pregledom mjesta pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronašao je ukupno 15 bombi - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Gotovo da nema dana da osječko-baranjska policija ne izlazi na teren zbog dojave o odbačenom oružju i eksplozivnim napravama. Posljedice su to rata i, u prvom redu, neodgovornog ponašanja građana. Ranije toga dana, kada je intervenirala na Puškašu, dojavljeno joj je i kako je kod mjesta Cerovac nedaleko od Valpova djelatnik jedne tvrtke pronašao ručnu bombu.

- Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji - apelira policija.

Mole građane i da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da nazovu broj 192 ili najbližu policijsku postaju. 

- Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - poručuju.

Pogledajte video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
11:34 11.09.2018.

Baš razmišljam:Tko je to mogao ostaviti?

NO
nogogaz
15:25 11.09.2018.

tako je to na balkanu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije