Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testirano cijelo odjeljenje

Čak 11 učenika u jednom razredu čakovečke gimnazije zaraženo koronavirusom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
05.03.2021.
u 13:11

Prvo je zaraza utvrđena kod šestero učenika koji su u samoizolaciji od 26. veljače

Čak 11 učenika u jednom razredu Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu zaraženo je koronavirusom. Radi se o učenicima drugog razreda u dobi od 15 i 16 godina.

Prvo je zaraza utvrđena kod šestero učenika koji su u samoizolaciji od 26. veljače, a petero ih je nalaz u kojem piše da su pozitivni dobilo danas, nekoliko sati nakon što su testirani.

– Kako bi se utvrdilo kakvo je stanje u razredu s obzirom na to da smo imali nekoliko zaraženih učenika, epidemiolozi su u dogovoru sa školskom liječnicom odlučili da se provede testiranje cijelog razreda. To je danas učinjeno i utvrđeno je da je još petero djece pozitivno. Dakle, u tom jednom razredu zaraženo je 11-ero djece. Izvan tog razreda nemamo ni jednog pozitivnog učenika ni nastavnika – kaže za Večernji list ravnateljica Sandra Breka-Ovčar.

U samoizolaciji je još jedan učenik, brat učenika iz razreda u kojem su zaraženi učenici.

– Mislim da je dobro što se testirao cijeli razred. Je li riječ o novim sojevima ili o čemu drugom, tko je bio nulti širitelj i dično, ne bih u to ulazila – dodala je.

Nema, ističe, osnova za prelazak cijele škole na online nastavu. Do 12. ožujka cijeli je taj razred u samoizolaciji, a učenici kojima je zaraza utvrđena danas bit će u samoizolaciji do 15. ožujka. Učenici koji su testirani danas bili su asimptomatski prijenosnici, dok je prva grupa razvila određene simptome.

– U školi smo vrlo disciplinirani u provođenju svih mjera, ali eto, dogodilo se. Ne znamo odakle je krenulo. Većina učenika iz tog razreda su putnici, druže se i izvan škole – kaže ravnateljica.

Na Dan žena otkrivamo sve

Komentara 6

NE
Neo001
16:27 05.03.2021.

A niktko ne govori koliko je bilo u Domu umirovljenika u Čkovcu, gotovo 100 korisnika i osoblja.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
13:29 05.03.2021.

hihi sve ide po planu..ima jos netko kome nije jasno ..covid je trajati vjecno..

Avatar niwrad
niwrad
14:15 05.03.2021.

Nije zaraženo, nego pozitivno na RNK koji može biti od mrtvog virusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije