Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh obitelji Krznarić

Čajeve iz Koprivnice piju u Kini, Južnoj Koreji, Japanu i Argentini

čajevi
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
14.11.2014.
u 22:00

Mršavko topi kile, Smirko smiruje, Katarko je za želučane tegobe, Bronhitko prevenira bronhitis, Otvorko je za neredovitu stolicu...

Ježučko, Mršavko, Smirko, Katarko, Bronhitko, Otvorko... Ne, to nisu imena nečijih kućnih ljubimaca, nego originalni nazivi sve popularnijih mješavina domaćih čajeva.

Šire tržište

Proizvodnjom ljekovitog bilja i čajeva koprivnička obitelj Krznarić počela se baviti 2000. godine. Prvi su gradili pogon u poduzetničkoj zoni Dravska i jedni su od rijetkih koji su opstali, čak i iz godine u godine samo rastu. Dio prerade obavljaju i u Molvama i u Novigradu Podravskom. S ukupno 17 mješavina čajeva i uzgojem 53 vrste začinskog i aromatičnog bilja tvrtka Pampa-tea prisutna je na 200 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

- Imamo stalne klijente, stvorili smo ime. To je posebna kategorija ljudi koji točno znaju što žele. To su ljubitelji prirode, zdrave hrane i sportskog načina života, alternativci, umirovljenici - istaknuo je Krešimir Krznarić, koji je šefovsku palicu naslijedio od oca.

Dodao je kako se oni ne bave biznisom, nego samo “furaju” poseban stil života.

- Velika je konkurencija na tržištu, svako malo pomislimo je li nam to sve trebalo, ali drži nas to što smo svoji i zato što želimo postaviti neke nove trendove. Planovi za budućnost? Pokrenuti novu paletu proizvoda i izgradnju prerađivačkog dijela pogona - kazao je ovaj mladi inženjer agronomije.Krznarići su u svojim počecima proizvodili 200 do 300 kilograma, a sada proizvode oko pet tona čajeva godišnje.

- Naši čajevi piju se i u Argentini, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji, Kini i drugdje u inozemstvu, ali izvoz nam je još u fazi razvoja. Usporava nas to što puno vremena gubimo na nebitne stvari. U našem poslu 70 posto vremena odlazi na birokraciju, a samo 30 na razvoj proizvoda i tržišta - otkrio je Krešimir, naglasivši kako su nameti izvan poreznog sustava definitivno pretjerani.

Promocija

Pampa čajevi mogu se kupiti u ljekarnama i biljnim ljekarnama, na sajmovima, trgovinama zdrave hrane, ali i putem interneta. Za promociju na internetu je zadužen njegov brat Domagoj.

- Bez toga se u moderno doba više jednostavno ne može - rekao je on.

Od Krešimira smo doznali i za što se sve koriste njihovi čajevi:

- Ježučko se uzima nakon pretjeranog konzumiranja alkohola, Mršavko pomaže topiti kilograme, Smirko je za smirenje, Katarko je uvijek spreman za želučane tegobe. Bronhitko prevenira kašalj, bronhitis i astmu, klinci ga obožavaju, a Otvorko je za neredovitu stolicu. Podravski čaj, vjerojatno i nafiniji čaj, jača imunitet. Imamo i Erotic, ali u manjim količinama...

Braća su u šali završila da je Erotic čaj koji spašava brak, ali ga nijedan muškarac dosad nije kupio za sebe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije