Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na građane

Čačić: Vladin utjecaj na tržište nafte i plina prilično je mali

Ina benzinske postaje (1)
INA
20.03.2012.
u 08:57

Cijene eurosupera 95 su narasle, ali ipak ostale ispod 11 kuna

Komentirajući činjenicu da cijena benzina danas ipak nije prešla 11 kuna potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kazao je kako su u pitanju lipe a danas je svaka lipa važna, no kako ga više smetaju izjave sindikalaca kako su zgroženi činjenicom da Vlada ne kontrolira svjetsko tržište nafte i plina.

- Ja sam zgrožen takvim izjavama, Vlada to ne kontrolira, čak i neke veće države to ne kontroliraju. Tržište nafte i plina je tržište nafte i plina, to definira i cijenu energije, i naš utjecaj na to je nažalost prilično mali, kazao je Čačić.

Dodao je kako bi na rast cijene benzina moglo utjecati poboljšanje političke situacije, a to ovisi o krizi između Izraela, Irana i nekoliko svjetskih igrača.

Cijene benzina eurosuper 95 od ponoći su više, no ipak nisu kako se nagađalo prešle granicu od 11 kuna. Na Ininim benzinskim postajama litra eurosupera 95 stoji 10,94 kuna za litru, dok za litru eurosupera BS 95 class treba izdvojiti 10,99 kuna. Eurosuper BS 98 ipak je prešao granicu od 11 kuna i stoji 11,36 kuna za litru.

Novim cijenama benzinske postaje nisu iskoristile maksimalno moguće poskupljenje cijene goriva propisano od Ministarstva gospodarstva.

Maksimalno dopušteno poskupljenje iskorišteno je pak kod dizelskih goriva, pa tako eurodizel stoji 10, 28 kuna, plavi dizel 6,66 kuna, a a ekstra lako loživo ulje 7,45 kuna po litri.

Litra autoplina na Ininim benzinskim postajama stoji 5,89 kuna.

Ključne riječi

Komentara 51

VO
VOSAK
10:46 20.03.2012.

Cijene rastu ali mirise i na hrvatsko proljece , uprknuce dolazi tako da nema nista od plana 21 ni od Z4

SS
skupo sve
09:58 20.03.2012.

Kako je sve skupo narod nece moci izdrzati!!

DU
Deleted user
10:19 20.03.2012.

Ha, a što se tu može ljudi moji, mađarsko gorivo je skupo i sami smo krivi što nemamo vlastitu industriju nafte! ;-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije