Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA REFORMI Predsjednik HNS-a o stanju u brodogradnji, turizmu, energetici...

Čačić: Vlada ne zna ispraviti svoje greške

VL
Autor
Jasmina Popović
11.11.2008.
u 13:58

Mi nemamo vladu. Odgovorna vlada bi već znala odgovore na pitanja i rješenja situacije u kojoj je Hrvatska, poručio je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj se osvrnuo na stanje u brodogradnji, najave krize u turističkoj industriji i energetici.

Sanaderova Vlada, smatra Čačić, povlači poteze samo kada nema drugog izlaza. Posrećilo im se, kako kaže, u policiji i pravosuđu kada su povukli mjere pritisnuti neizdrživom situacijom, ali najave zdravstvene reforme, neizvjesnost oko brodograđevne strategije, javna rasprava o energetici i potpuno nerazumijevanje situacije u turizmu dokaz su da Vlada i dalje nema strategiju niti zna kako ispraviti greške koje radi već sedmu godinu.

– Što ako nam 50 posto brodogradnje ode na bubanj, kakvim će se mjerama spriječiti da ljudi ne završe na cesti? O ozbiljnosti zdravstvene reforme govori i to da zbroj udjela raznih izvora financiranja u zdravstvu izosi 101 posto - rekao je Čačić.

- Ni zbrojiti nisu znali kako treba. Kao što se moglo očekivati da Kirin riješi probleme u policiji, tako se sada može očekivati da Bajs riješi probleme u turizmu, a kretati s javnom raspravom o energetici znači bježati od problema i odluka – nabrojio je Čačić vladajućima.

Dragan Kovačević tvrdi da je svjetska kriza samo alibi vladajućima jer je Hrvatska u istoj krizi bila i prije svjetske krize.


Čačić: Prijedlog zdravstvene reforme diskriminira bolesne i siromašne

Radimir Čačić ocijenio je danas da prijedlog zdravstvene reforme diskriminira bolesne i siromašne i Vladina je podvala jer predviđa preraspodjelu novca u džepove privatnih zdravstvenih osiguravatelja. - Poruka te tzv. zdravstvene reforme jest da radno sposobni mogu ići u privatna osiguranja, koja zbog svoje konkurentnosti mogu raditi i 24 sata, a ostali građani - stari i bolesni - zdravstvenu će zaštitu moći i dalje dobivati u jadnom i siromašnom državnom sustavu zdravstva - rekao je Čačić na konferenciji za novinare. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije