Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A rekao: Nikad više!

Čačić ulovljen da ponovo vozi i još k tome s mobitelom

čačić
24sata
Autor
Ivanka Toma
05.07.2012.
u 12:11

Fotografija kao dokaz: Za upravljačem, razgovarajući telefonom, snimljen je u Zagrebu u veljači ove godine. Čitatelj je snimku dostavio tek nakon presude

Radimir Čačić lagao je kada je nakon serije prometnih nesreća što ih je skrivio izjavio da više neće voziti nego će angažirati profesionalnog vozača. Dnevni list “24 sata”, naime, objavljuje fotografiju prvog potpredsjednika Vlade snimljenu u veljači ove godine u Zagrebu na kojoj se jasno vidi Čačića kako vozi. Jednu ruku drži na upravljaču, a u drugoj mu je mobitel naslonjen na uho.

Čitatelj je Čačića snimio mobitelom, a snimku je ponudio redakciji “24 sata”, i to nakon što je sud u mađarskom Kaposvaru donio presudu kojom je Čačića proglasio krivim za prometnu nesreću od prije dvije i pol godine kada je na autocesti naletio na drugo vozilo. Od siline udara Čačićeva terenca dvoje Mađara izgubilo je živote. Čačiću je suđenje za tu nesreću počelo 20. rujna 2011. godine i s tim teretom ušao je u predizbornu kampanju.

Niz sudara i obećanje

Otprilike tjedan dana prije nego što mu je počelo suđenje, Čačić je u Zagrebu skrivio novu prometnu nesreću. Radilo se o lakšem sudaru u kojemu je samo ogrebano drugo vozilo pa nije ni zvana policija.

U prosincu iste godine uslijedila je treća nesreća. Također u Zagrebu. Čačić je opet pogrešno procijenio brzinu i razmak te očešao drugo vozilo. I ta je nesreća prošla bez ozbiljnijih posljedica, odnosno samo s materijalnom štetom. No, nakon nje Čačić je izjavio da više neće voziti, nego će angažirati vozača. Fotografija koju objavljuju “24 sata” dokazuje, međutim, suprotno. Čačić je prekršio vlastito obećanje da neće voziti, a povrh toga još je i činio prometni prekršaj.

O tome što se točno, kako i zašto dogodilo, pokušali smo čuti od samog Čačića. On, međutim, nije odgovarao na telefonske pozive, a nije reagirao ni na SMS poruku u kojoj mu navodimo zašto ga zovemo i da želimo čuti njegovu stranu priče. O neugodnom otkriću “24 sata” razgovarali smo s osobom bliskom Čačiću, koju smo zamolili da posreduje u ostvarivanju kontakta s prvim potpredsjednikom Vlade, no i to je ostalo bez rezultata. Jedina reakcija bila je da Čačić ima vozačku dozvolu, da ima pravo voziti te ponavljanje tvrdnje da snimka koju je čitatelj ustupio novinama nije nikakav problem “jer tko ne vozi i pritom ne razgovara na mobitel”.

Jesu li u Vladi znali da je Čačić, unatoč tome što je imao službeni automobil i službenog vozača, ipak sam sjedao za upravljač i još pritom kršio prometne propise, također nismo doznali. U slučaju da premijer Zoran Milanović nije znao da njegov potpredsjednik izbjegava da ga vozi službeni vozač, pitanje je bi li ga jednako zdušno branio kao što je to činio nekoliko dana uoči presude. U vrijeme kada smo pisali ovaj tekst SDP-ovci su imali sjednicu Predsjedništva stranke.

Nema status štićene osobe

Iako je prvi potpredsjednik Vlade, Čačić nema status štićene osobe. To pak znači da nema policijsko osiguranje, a time ni policajca za vozača. No vrlo je izvjesno da će mu zbog fotografije koju objavljuju “24 sata” policija ipak pozvoniti na vrata.

Osoba iz samog policijskog vrha rekla nam je da će policija morati reagirati na objavljenu snimku jer ona upućuje da je počinjen prometni prekršaj. Policajci će vjerojatno od redakcije “24 sata” zatražiti snimku kako bi provjerili njezinu autentičnost, odnosno da nije riječ o fotomontaži, te precizno utvrditi vrijeme kada je nastala. Nakon toga mora se vidjeti je li ta snimka dokaz na sudu, a potražit će i tvorca snimke koji je potencijalni svjedok. Nakon što sve to utvrdi, i ako joj u ruci ostanu dokazi, policija će, uvjerava nas sugovornik iz policijskog vrha, protiv Čačića pokrenuti prekršajni postupak. Za razgovor tijekom vožnje predviđena je kazna u iznosu od 500 kuna.

Komentara 88

Avatar pupoljak
pupoljak
12:50 05.07.2012.

Ovo prelazi već sve granice.

SO
sotokuco
12:26 05.07.2012.

500 kuna kazne?! Tko plaća, Čačić policiji, ili policija njemu?

PA
Pandza11
12:25 05.07.2012.

Kriv je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije