Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOVLJEN NA KAMERI

Čačić se ispričao ministrici Divjak zbog grimasa, no otkrio i zbog čega se neće ispričati

Varaždin: Konferencija za medije župana o (ne)odlasku učenika u škole
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
23.05.2020.
u 16:34

Priznao je da se smijao i kolutao očima kad je ministrica rekla da osnivači, županije, nisu spremne na prijevoz učenika u škole. Međutim, zbog toga se ne ispričava.

U petak na polaganju kamena temeljca buduće osnovne škole u Svetom Iliji došao je premijer Andrej Plenković, ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak te varaždinski župan Radimir Čačić. Međutim, sve to je palo u drugi plan nakon što su objavljene snimke koje su ulovile Čačića radi grimase, piše po dlanu i maše rukama iza leđa ministrice tijekom davanja izjava medijima.  

- Ispričavam se ministrici Divjak na neprimjerenoj reakciji kad sam mahao rukama i gdje mi se vidi jezik, ali to s njenim govorom pred kamerama nije imalo veze. Naime, suradnici su mi došli reći da je Plenković već krenuo prema mjestu događaja, nije čekao mene kao domaćina, i moji ljudi nisu znali što da rade - da li da čekamo ministricu da završi, ili da ju pustimo samu - ispričao se varaždinski župan, piše 24 sata.  

Kako je istaknuo, mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila.

- Pričala je, i ja nisam znao da li ostati s njom, ili ići za Plenkovićem - kazao je i dodao: - Gradnja je mogla početi prije pola godine, otad je sve spremno. Ali se čekalo izbore, naravno. To je tako. Dobro da se požurilo sad s izborima pa će i s radovima

No, priznao je da se smijao i kolutao očima kad je ministrica rekla da osnivači, županije, nisu spremne na prijevoz učenika u škole. Međutim, zbog toga se ne ispričava. 

- Kad bi to bili nepristojno - što pišem po dlanu i smijem se, dajte, što bi onda sve moglo biti nepristojno! - ustvrdio je, a na svoju ruku si je zapisivao "što je Divjak pogrešno govorila".

Čačić smatra da je ministričina izjava o prijevozu učenika apsolutno nevjerojatna i da da ga svaki dan zovu prijevoznici spremni osigurati sve epidemiološke mjere samo kako bi počeli voziti. 

- Reći da osnivači županije nisu spremne je van svemira pameti, kaže Čačić i pita se zašto u školu ne mogu i ostala djeca od kojih prijevoznici isto žive. 

- Nek' ministrica naredi što s odlascima u školu i neka za to preuzme odgovornost. Da bi prijevoznici počeli voziti, i djeca moraju u školu. Zasad ih u Varaždinskoj županiji ide jedan posto, jedva za jedan autobus, zaključuje župan. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije