Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetničke sklonosti

Čačić predstavio radove nastale u zatvoru

Radimir Čačić,izložba
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/12
10.09.2014.
u 22:12

Izložbu je otvorio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, predsjednik vinkovačkog HDZ-a koji se s Čačićem srdačno pozdravio i vrlo prisno razgovarao, ali Čačić nije htio novinarima otkriti hoće li biti i kakvih političkih pregovora

Za večerašnjeg boravka u Vinkovcima, gdje je predvorju Gradskog kazališta Joza Ivakić nazočio otvaranju izložbe svojih akvarela i ulja te skulptura u keramici Vinkovčanina Igora Bošnjakovića s kojim je proveo vrijeme u pulskoj kaznionici zbog istih prekršaja, Radimir Čačić je otklonio mogućnost suradnje s HDZ-om o čemu se zadnje vrijeme nagađa.

Izložbu je otvorio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, predsjednik vinkovačkog HDZ-a koji se s Čačićem srdačno pozdravio i vrlo prisno razgovarao, ali Čačić nije htio novinarima otkriti hoće li biti i kakvih političkih razgovora i pregovora. Na novinarsko pitanje, znači li dolazak vinkovačkih dužnosnika iz vladajuće koalicije na izložbu znak da bi moglo biti i političkih razgovora, Čačić je kratko odgovorio : "Politika je politika, slikarstvo je slikarstvo - ovdje smo došli otvoriti izložbu slika i skulptura".

Čačić je podsjetio kako je na prvoj godini fakulteta (studirao je arhitekturu) imao slikarstvo koje mu je predavao Kamilo Tompa i puno je toga naučio, a unazad godinu dana se vratio slikarstvu dok je odsluživao zatvorsku kaznu u zatvoru Valtura u Puli. Tu je upoznao Igora Bošnjakovića i već tada su dogovorili zajedničku izložbu u Vinkovcima.

- Ovdje večeras se predstavljam s desetak ulja i nešto akvarela raznih motiva - pejzaža, veduta, mrtve prirode, a ima portreta i autoportret. Nakon dva desetljeća, unazad nešto više od godinu dana opet sam se prihvatio slikarstva. Ovo mi je treća izložba gdje izlažem s mojim prijateljem iz kaznionice. Prva je bila u kaznionici i bila je jako posjećena, a duga u Pazinu s tamošnjim likovnim umjetnicima - rekao je Čačić, a Igor Bošnjaković dodaje kako su provodili zajedno vrijeme u kaznionici i vidjeli da vrijeme mogu skratiti slikanjem.

Gradonačelnik Karlić priznao je da je otvarao brojne izložbe, ali ova mu je najneobičnija obzirom na nedavnu prošlost autora. Voditelj kazališne galerije, Dubravko Mataković je rekao da je ovo prva izložba u novom galerijskom prostoru i najavio niz zanimljivih izložbi. Radimir Čačić je donirao novčani iznos za liječenje 30-godišnjeg Vinkovčanina Stjepana Rosandića koji boluje od ALS-a i jedina mu je nada liječenje u jednoj pekinškoj klinici koje stoji 300.000 kuna za što Vinkovčani prikupljaju novac tijekom cijelog rujna.

Komentara 13

Avatar ciklama
ciklama
22:40 10.09.2014.

Dosadan ko proljev, taman smo se lijepo odmorili dok je gulio kaznu, nazalost kratko... opet bulazni.

AN
ANM
23:35 10.09.2014.

Genijalno, čovjeku kojem odu milioni lopovluka u zastaru,koji je ubio koji par ljudi ostaje tema "novinara"??? Ja razumijem "novinara" mora preživjeti!! Al koji je profil, urednika i cijele ekipe VL-a???

M3
Miške 3
07:20 11.09.2014.

Arhitekti moraju znati crtati. Ali kad je Čačić u pitanju opravdana je sumnja da je nekome platio da na slike stavi njegovi ime, radi promiđbe. Ali stvarno, dosta ga je više po novinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije