Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
croatia airlines

CA otkazuje i sutrašnje letove zbog masovnog bolovanja osoblja

zračna luka pleso,croatia airlines (1)
Foto: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL
1/4
01.05.2013.
u 10:25

Tri jutarnja i tri popodnevna prvosvibanjska leta Croatie Airlines otkazana su zbog masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja, dodana su im i dva večernja, ako i jedan sutrašnji izb Sarajeva za Zagreb.

Tri ljutarnja i tri popodnevna leta Croatia Airlinesa danas su otkazana zbog masovnog oboljenja osoblja aviokompanije, što je dosad jedinstven slučaj u povijesti aviokompanije. Otkazanim letovim dodana su i dva večernja, te sutrašnje iz Sarajeva za Zagreb.

Na stranicama naše najveće aviokompanije stoji kako je zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, došlo je do poremećaja u planiranom redu letenja kompanije u srijedu, 1. svibnja 2013. godine, te da su s obzirom na nedostatak raspoloživog osoblja, otkazani planirani današnji letovi, ali i neki sutrašnji.

Otkazani današnji jutarnji letovi: Zagreb - Bruxelles - Zagreb (OU 456 i OU 457), Zagreb - München - Zagreb (OU 4436 i OU 4437), Zagreb - Beč - Zagreb (OU 440 i OU 441.

Tri popodnevna: Zagreb - Zadar - Pula - Zadar - Zagreb (OU 674 i OU 673), Split - München - Split (OU 4438 i OU 4439), Split - Pariz (OU 474), te večernji  Zagreb - Zürich - Zagreb (OU 464 i OU 465) i Zagreb - Sarajevo (OU 342).

Otkazani je i sutrašnji iz Sarajeva za Zagreb (OU 341).

Putnicima koji su kupili karte za navedene letove ponuđeni su alternativni letovi Croatia Airlinesa i partnera, poručuju iz Croatia Airlinesa i zahvaljuju na razumijevanju.

Croatia Airlines u problemima je već duže vrijeme.

Prije desetak dana Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova odlučio se na smanjenje plaća kroz smanjenje vrijednosti boda, te "zaprijetili" ako Uprava ne želi prihvatiti ponuđeno smanjenje plaća kabinskog osoblja, da će Sindikat biti prisiljen pristupiti organizaciji obrambenih akcija. Iz Sindikata su tada poručili kako žele doprinjeti rekonstukciji kompanije kroz ovo smanjenje vrijednosti boda koje je jedino pravedno i linearno.

Nedavno su i piloti odbili ponudu Uprave za novi kolektivni ugovor, te odlučili krenuti u štrajk ukoliko Uprava ne prihvati njihove zahtjeve.

Zamjeraju im neprihvatljivo niske financijske uvjete, pokušaj izbacivanja godišnjih odmora, slobodnih dana i perioda odmora, a plan koji je donijela Uprava smatraju samo produžavanjem agonije.

Napomenimo i kako je u posljednje dvije godine iz Croatia Airlinesa otišlo čak 17 pilota.

>>Stjuardese Croatia Airlinesa pristaju na smanjenje plaće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije