Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU-EGIPAT

Buzek: Obnavljamo partnerstvo naroda sredozemnih obala

Ashton Small.jpg
European Commission
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
11.02.2011.
u 19:22

Europska unija od egipatske vojske zahtijeva da dovede do slobodnih, poštenih i pluralističkih izbora

“U EU imamo dugu povijest i veliko znanje u izgradnji demokracije. Spremni smo Egipćanima ponuditi pomoć, a ne diktat, da izgrade demokratsko društvo”, izjavila je “ministrica vanjskih poslova” EU barunica Catherine Ashton na vijest o Mubarakovu odlasku s vlasti. Najavila je da će “uskoro” posjetiti Egipat.

Predsjednik Europskoga parlamenta Jerzy Buzek također je rekao da “mi, narodi Europe, stojimo uz egipatski narod i nudimo mu našu potporu kao odgovor na njegov poziv”. Oboje su od egipatske vojske zatražili da dovede do “poštenih, slobodnih i pluralističkih izbora”.

- Ovo je početak puta prema trajnoj promjeni, stvarnoj demokraciji, ali i početak obnove partnerstva naroda sjevernih i južnih sredozemnih obala koje će se temeljiti na zajedničkim vrijednostima: pravdi i miru, demokraciji i slobodi – zaključio je Buzek. 

Komentara 3

ER
erapmf
12:11 12.02.2011.

Smatram da će se ideja demokratskog preobražaja i postepenog združivanja zemalja (na čijem temelju leži EU) širiti svijetom (kao što se već sama ideja proširila ,primjer su to Afrička uija,Mercosur,ASEAN,..). Proces je dug i trajat će sigurno desetlječima,al smatram da će se svijet u tm smjeru kretati.Jedino ko može stajati na tom putu ko prepreka su SAD i teroristi.Trebalo bi paralelno tim regionalnim interguvernalističko-federacijskim tvorevinama koje obuhvaćaju ne samo ekonomiju i politiku,već i široke društvene i kulturološke promjene ali i afirmiranje različitih naroda kao takvih, trebalo bi razvijati i i međuregionalne tvorevine(Sredozemna unija,OECC,Skandinavska unija,NATO,Arapska liga,suradnja između Marcosura i EU,...).Smatram da će se u budučnosti razviti i promjeniti UN.Imat će tijela slična EU-u: Glavna skupšita(kao vijeće ministara zemalja),UN parlament (ljudi izravno biraju svoje pretstavnike) [pri čemu svaka zemlja min. ima 3 glasa a maks. 80-100/igra na pozitivnu diskriminaciju), Vijeće UN [svaku zemlju pretstavlja jedan član koji je pretstavnik vlasti(premjer ili pretsjednik) i jedan stalni član kojeg građani biraju izravno] koje izdaje smjernice kretanja svijeta, vijeće sigurnosti (3 člana koja imaju veto izabire skupština i parl. na 8 g.,10 članova bira skup.,1 bira parlament,1 tijela UN-a a 1 bira vijeće UN),i razna vijeća kao Vijeće Regija,Soc. gospod. vijeća, Ekološko vjeće,znanstveno,...

CI
cicibela
16:07 13.02.2011.

@erapmf Mogao si to i kraće napisati, zagovaraš SVJETSKU VLADU. Unija po unija...do globalne unije. I nije to nikakav demokratski preobražaj, nego totalno dokidanje demokracije i nacionalnih država. TAJ SOTONSKI PROJEKT I ŽELJA DA SE VLADA CIJELOM PLANETOM IZ JEDNOGNOG CENTRA MOĆI VEĆ JE NA DJELU, A PILOT PROJEKT JE EU. Zamisao globalističke elite i jest da se dirigiranom financijskom krizom ( a sada i krizom hrane) izazovu revolucije. Te narodne revolucije svrgavaju postojeće vladajuće strukture, a onda se na njihovo mjesto ubacuju nove marionete, one koje će služiti Svjetskoj Vladi.

UK
Ugo Kajvez
23:32 13.02.2011.

12.02.2011. u 12:11h erapmf . Maglu nemoj tu prodavati ............ sve je to uvod u diktaturu i porobljavanje .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije