Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROJEKT

Butković: Uskoro potpisujemo ugovor čija je vrijednost veća od Pelješkog mosta

Oleg Butković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.02.2020.
u 20:52

''Radi se o pruzi na mediteranskom koridoru, izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija postojećeg, oko 43 kilometra nove pruge'', pojasnio je Butković

Ministar prometa Oleg Butković u petak je, gostujući u Dnevniku Nove TV, najavio kako se uskoro potpisuje ugovor s turskim izvođačem o rekonstrukciji željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica, vrijedan 3 milijarde kuna.

''Po vrijednosti je to ugovor koji će biti veći nego što je vrijednost Pelješkog mosta. Radi se o pruzi na mediteranskom koridoru, izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija postojećeg, oko 43 kilometra nove pruge'', pojasnio je Butković.

Ugovor o gradnji, kazao je, potpisuje se uskoro s turskom tvrtkom Cengiz. "Očekujemo da će, kao i u drugim velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj i puno naših tvrtki biti uključeno'', napomenuo je resorni ministar.

Butković je najavio i kako se sljedećeg tjedna potpisuje ugovor za obnovu pruge Savski Marof-Zagreb 'težak' 350 milijuna kuna, a poručio je i kako zbog koronavirusa nije ugrožena izgradnja Pelješkog mosta.

Komentara 27

VO
Volimipostojim
23:44 15.02.2020.

Bravo ekipa! Sredite te željeznice pa ih donirajte DB kako je i već plan uništavanja HŽa.. ljudi moji, da je vama stalo do HŽa sredili bi omjer broja direktora odnosno radnika... 1 direktor na 2 šljakera baš i nije profitabilno.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
23:18 15.02.2020.

Češkam se, češkam, češće nego rijeđe...

SS
sokac sa drave
11:41 16.02.2020.

Glavodrzatelji u drzavi su nas godinama uvjeravali kako mi neznamo popravljati pruge,neznamo praviti mostove,hidrocentrale po svijetu o brodovima nemamo pojma.I evo konacno su nas uvjerili da mi nista neznamo.Mi smo najobicniji krkani.A nu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije