Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar prometa

Butković: Natječaj nije obustavljen, odluka o izvođaču radova na Pelješkom mostu uskoro

Oleg Butković
Patrik Macek/PIXSELL
06.12.2017.
u 15:54

Nije obustavljen natječaj koji se odnosi na izvođenje radova Pelješkog mosta, nego je obustavljen natječaj koji se odnosi na postupak izbora nadzora za Pelješki most, pojašnjava Butković

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković demantirao je u srijedu informaciju da je obustavljen natječaj za izvođenje radova na Pelješkom mostu, kazavši da je riječ o obustavljenu natječaju za izbor nadzora, a da će odluka o izvođaču biti donesena.

"Jutrošnja informacija koja je izašla u jednom od tiskanih medija da je izjavljena žalba na natječaj o Pelješkom mostu i da je on obustavljen nije točna. Nije obustavljen natječaj koji se odnosi na izvođenje radova Pelješkog mosta, nego je obustavljen natječaj koji se odnosi na postupak  izbora nadzora za Pelješki most. To su dvije odvojene stvari, ali jedna bez druge ne mogu. Ne možemo donijeti odluku o odabiru i početi graditi most dok nemamo odluku o nadzoru," rekao je Butković, koji je sudjelovao na konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u Opatiji.

"Pelješki most prolazi i Scile i Haribde, ali nas to, niti unutarnji niti vanjski neprijatelji, neće zaustaviti", rekao je Butković odgovarajućii na pitanja novinara.

Dodao je da će odluka o odabiru biti donesena vrlo brzo, odnosno ovih dana.

Rekao je i kako ne može komentirati žalbene navode, ali da je činjenica da se nakon tvrtke "Snaga vjetra", koja je imala jednog ili nula zaposlenih, sada javlja još jedna koja ima nula zaposlenih i deset kuna temeljnog kapitala te da su mu te stvari malo čudne.

Jutarnji list u srijedu donosi kako je zagrebačka tvrtka Lipov gaj podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez koje ne mogu početi radovi na izgradnji mosta. Žalba tvrtke Lipov gaj, kao i druge, mogle bi po ocjeni "Jutarnjeg" odgoditi potpisivanje ugovora o nadzora za proljeće iduće godine.

 

Komentara 4

Avatar Oneill
Oneill
19:26 06.12.2017.

A taj Most nama niti treba ima puno boljih riješenja a Most je za nas preskupa a njega će se morat plaćat a takovi mostovi se grade u svijetu gdje se može sam financirati a ne da vecinu mjeseca daa pređe preko njega par automobila.

DU
Deleted user
16:08 06.12.2017.

Kakva smo mi drzava ako nismo i stanju napraviti obicni most Ne mislite li ministre da je narodu hrvatskom dosta gradnje peljeskog mosta koliko pricste mogli ste ga napraviti do sada deset puta je li pok.vukelic bog mu dao miro mir na nebesima napravio most koji ne vodi nicemu....

KR
Kruc
06:24 08.12.2017.

E da sam ja premijer već bi SOA pokucala na vrata te firmice za 0 kn kapitala. Držao bi ga na ispotivanju dok se ne upiša i gaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije