Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Business Insider

'Ne dižite tri prsta u Hrvatskoj da vas ne zamijene sa srpskim nacionalistom'

tri prsta
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
03.06.2015.
u 16:56

Američka web stranica ponudila je savjete kako se (ne) ponašati u 15 zemalja

Svaka zemlja ima svoje posebnosti uključujući i običaje ponašanja.Business Insider izdvojio je neke i savjetovao svoje čitatelje kako se (ne) ponašati u 15 zemalja, među kojima se našla i Hrvatska. Za svaku zemlju nabrojene su su stvari koje je najpametnije izbjeći.

Što se tiče Hrvatske, samo se jedna našla na popisu, a ona glasi: "Nemojte dizati tri prsta u zrak jer će vas zamijeniti sa srpskim nacionalistom." Mnogi od savjeta koje nudi američka web stranica zvuče šaljivo, no niti ne sumnjamo da su provjereni i dobronamjerni. Primjerice, u Čileu nije preporučljivo jesti rukama, u Francuskoj pričati o novcu, u Indiji poljubiti ženu, u Singapuru hraniti ptice, a u Japanu davati napojnice.

Popis svih uputa pročitajte ovdje.

>>Bonton - priručnik iz kojeg treba učiti svatko od nas

>>10 pravila bontona u poslovnom razgovoru

Komentara 35

KR
krass
18:00 03.06.2015.

Kako inace Hrvat narucuje tri piva u bucnoj diskoteci. Pokaze prstima Četiri,pa kad konobar donese on mu vrati jedno :)))

BR
branefilipov
17:43 03.06.2015.

jer očito tri prsta imaju samo jedno značenje

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:52 03.06.2015.

U čemu je problem, to je istina i tako se u Hrvatskoj ljudi ne bi smjeli ponašati. Kao što je nacistički pozdrav nepoželjan u bilo kojoj zemlji tako su i tri prsta kod nas jer od se tog nacističkog pozdrava ni po čemu ne razlikuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije