Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na teror

Bush: Bio sam ljutit, ali znao sam da vođa mora djelovati smireno

bush
REUTERS/PIXSELL
29.07.2011.
u 10:06

Bivši američki predsjednik nakon 10 godina odlučio je progovoriti zašto je njegova reakcija na vijest o napadu na "blizance" bila mlaka

Bivši američki predsjednik George W. Bush odlučio je napokon objasniti svoju mlaku i poprilično začuđujuću reakciju na vijest o terorističkom napadu na tornjeve newyorškog Svjetskog trgovačkog centra, poznate i kao "blizanci", 11. rujna 2001. godine. U intervjuu za National Geographic Channel, koji će se prikazivati krajem kolovoza, prije obilježavanja desete godišnjice napada, prenosi Reuters, Bush je pokušao objasniti svoju svjesnu odluku da djeluje mirno u najdramatičnijem trenutku njegova predsjedničkog mandata.

U trenucima napada na njegovu zemlju, Bush je bio u učionici jedne osnovne škole u Floridi. Njegovu reakciju na vijest o napadu snimile su kamere lokalnih televizija i od tada je njegovo bezizražajno lice bilo na meti brojnih kritika.

– Moja prva reakcija bila je ljutnja. Tko bi, k vragu, to učinio Americi? Odmah nakon toga usredotočio sam se na djecu i suprotnost između ovog strašnog napada i njihove nevinosti – opisao je Bush misli koje su mu se u trenutku kada je primio vijest da se i drugi putnički zrakoplov zabio u jedan od tornjeva vrtjele po glavi.

U iscrpnom intervjuu Bush je opisao i kako je izgledalo s druge strane kamera koje su ga snimale dok su novinarima na mobitele stizale vijesti o napadu u New Yorku. 

– Bilo je to kao da gledate nijemi film – kazao je.

Ubrzo je shvatio da će njegovu reakciju na malim ekranima gledati mnogo ljudi. 

– Odlučio sam ne napustiti učionicu. Nisam htio uznemiriti djecu, htio sam zbog njih djelovati mirno – objasnio je svoju odluku da ostane sjediti i šutjeti te dodao kako je prošao dovoljno kriznih situacija iz kojih je naučio da vođa mora djelovati smireno.

Komentara 41

OB
-obrisani-
19:15 30.07.2011.

Tko još veruje u neovisnost medija i pravosuđa ? što god oni napišu, \"neporeciva je Novo-istina\" he he

Avatar DoubleW
DoubleW
10:27 29.07.2011.

Fuj

Avatar jele
jele
13:35 29.07.2011.

Jack Slažem se. Kažem opet, kad se Americi pojavi jedan ozbiljan političar za predsjednika ili za Kongres, svatko gleda njegove stavove prema Izraelu. Voli li Ameriku, to je manje važno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije