Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre ideje

Burza slatkovodne ribe u Karlovcu - jedina u nas i u cijeloj regiji

riba7_zdb_kar_070403
Zdravko Bičak VLM
06.12.2010.
u 18:56

Ribnjaci Kupa i OTP Tržnica prihvatili su ideju, projekt je "u povojima", ali utemeljen na razvojnoj strategiji strateških prioriteta Panonske regije, u kojoj je županija

Karlovac bi mogao dobiti burzu slatkovodne ribe, jedinstvenu u Hrvatskoj i regiji. Ideja o veletržnici, odnosno burzi ribe, potekla je iz Razvojne agencije, prihvatili su je Ribnjaci Kupa i OTP Tržnica, trebala bi zaživjeti na Gradskoj tržnici, a naći će se među projektima u budućoj strategiji razvoja županije.


Neke vrste teško nabaviti
Iako je sve “u povojima”, pa se ne može govoriti o vrijednosti projekta ili tonama ribe koje bi stizale u grad na četiri rijeke, ta bi veletržnica trebala za slatkovodnu ribu biti ono što je, primjerice, riječka za morsku.
– Želimo stvoriti mjesto na kojem će kupci u Karlovcu, ali i ostale hrvatske tržnice, moći naručiti sve vrste slatkovodne ribe koja postoji kod nas, te ovdje prodavati ribu iz ostalih dijelova zemlje. Znamo da ribu, a pogotovo slatkovodnu, premalo konzumiramo, da je teško i kupiti neke vrste, i to ovom, karlovačkom veletržnicom, želimo promijeniti – kazao nam je Viktor Šegrt, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije.


Traže europski novac
Nakanu Agencije zdušno su podržali Ribnjaci Kupa, koji uzgajaju ribu u Draganiću, te karlovačka Tržnica, treća najveća u zemlji, kojoj je potporu dala i Udruga hrvatskih tržnica. Ispitivanja tržišta već su napravljena, slijede razrada ideje i traženje izvora financiranja.
– Utvrdit ćemo možemo li dobiti europski novac ili ga namaknuti iz drugih izvora. Vjerujem da ćemo burzom ribe uspješno spojiti privatni i javni sektor za korist grada i županije. Ne samo neupitnu ekonomsku, nego i marketinšku, jer bi to bio i svojevrsni brend županije, najbogatije vodom u zemlji – rekao je Viktor Šegrt.
Slatkovodno ribarstvo je i među strateškim prioritetima regije Panonske Hrvatske, u koju spada i Karlovačka županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije