Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE POČELO ZBOG MARASA

Buran sukob Zekanovića i Jandrokovića: 'Ponašate se kao huligan'

Jandroković i Zekanović
Foto: Sabor TV
1/3
22.01.2020.
u 10:44

Nakon slobodnog govora u kojem je govorio o tome može li se u politici funkcionirati bez ideologije, trendu koji je prisutan u Hrvatskoj, ali i u ostalim državama, Zekanović je prigovorio predsjedavajućem Jandrokoviću jer nije reagirao na dobacivanja Gordana Marasa (SDP) iz klupe za vrijeme njegova izlaganja.

Početak saborskog zasjedanja u srijedu obilježio je verbalni okršaj između zastupnika Hrvoja Zekanovića (Hrvatski suverenisti) i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je Zekanoviću kazao da se ponaša kao huligan, a on mu je poručio da tako naziva "svoje stranačke kolege, predsjednika i svoju obitelj".

Nakon slobodnog govora u kojem je govorio o tome može li se u politici funkcionirati bez ideologije, trendu koji je prisutan u Hrvatskoj, ali i u ostalim državama, Zekanović je prigovorio predsjedavajućem Jandrokoviću jer nije reagirao na dobacivanja Gordana Marasa (SDP) iz klupe za vrijeme njegova izlaganja.

Jandroković ga je na to podsjetio kako nije on šef Sabor da određuje pravila te je zatražio da sjedne izrekavši mu dvije opomene.

"Održali ste tu moralno predavanje i onda se ponašate kao huligan. Dajte izvolite sjesti. Ne možete dobiti riječ", poručio je Jandroković Zekanoviću.

Zekanović se, međutim, pozvao na kršenje Poslovnika Sabora jer je Jandroković komentirao njegov govor te ga uvrijedio nazvavši ga huliganom. "Nazivajte tako svoje stranačke kolege, svog predsjednika i svoju obitelj, ali mene nemojte", kazao je Zekanović.

Jandroković je pojasnio da Maras dobacivanjem iz klupe nije omeo rad Sabora te da je, s druge strane, Zekanović vikao i upao mu u riječ. "A moju obitelj ne dirajte jer ne diram ni ja vašu. To ne činite, to neću dopuštati nikome, ne samo kada je u pitanju moja obitelj nego bilo čija obitelj. Budite tolerantni", odgovorio je Jandroković i odbio se ispričati Zekanoviću, što je ovaj zatražio.

Komentara 45

BO
bolonjez
11:32 22.01.2020.

Nema te sile koja bi upristojila Marasa. Jandroković je odustao od konstantnog prigovaranja jer se već ponavlja kao papiga, no Marasa to ništa ne dira.

Avatar southman
southman
10:58 22.01.2020.

Neuobičajeno miran početak ovotjednog zasjedanja Sbora.

VA
Vagabundo
11:34 22.01.2020.

Kodeks ponašanja postoji, no to što ga se pojedinci ne znaju pridržavati ne ide Jandrokoviću na obraz, nego onima koji su dotičnog SDP-ovca izabrali za svog zastupnika. On samo predstavlja interese svojih istomišljenika :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije