Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj Ina – MOL

Burni odgovor Mire Bulja Josipu Petroviću

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.04.2016.
u 16:00

"Gospodin Petrović tvrdi da on dobro zna 'što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi' pa ga javno pitam smatra li da je zatvaranje Sisačke rafinerije ili odbijanje renoviranja rafinerije u Rijeci u interesu Hrvatske?" napisao je Bulj

Mostov zastupnik Miro Bulj reagirao je na svom Facebook-profilu na javno obraćanje Josipa Petrovića koji se jučer oglasio priopćenjem na optužbe Bože Petrova da je kao konzultant na strani MOL-a radio protiv interesa Republike Hrvatske u slučaju Ina – MOL.

"Na početku odmah želim demantirati gospodina Petrovića koji u svojem patetičnom obraćanju tvrdi kako su ugroženi on i njegova obitelj. To nije istina, MOL njegove usluge izdašno plaća, a jedan od članova njegove obitelji zaposlen je i dobro plaćen u toj firmi. Za razliku od njega i njegove obitelji koji žive u blagostanju, istinski su ugroženi zaposlenici RAFINERIJE u Sisku, koju njegov klijent MOL odbija obnoviti i namjerava zatvoriti. Gospodin Petrović tvrdi da on dobro zna 'što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi' pa ga javno pitam smatra li da je zatvaranje Sisačke rafinerije ili odbijanje renoviranja rafinerije u Rijeci u interesu Hrvatske? Interesira me što misli o prijedlogu da se prekine arbitraža na štetu Republike Hrvatske? Što misli o prijedlogu da se na pozicije 'hrvatskih' članova uprave INE imenuju oni koji bi odgovarali MOL-u. Tvrdi se da je upravo on preko svojih veza inzistirao na tome. Ako nije – neka javno demantira", stoji u Buljevoj objavi.

Bulj ističe kako Petrović tvrdi da je predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju.  "Kakav je dogovor predlagao, vidi se po tome da je MOL prvi pokrenuo spor pred arbitražnim sudom u Washingtonu, a MOL je odbio hrvatski prijedlog da se međusobno ne pokreću arbitražni sporovi? Gospodin Petrović se pita je li u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant MOL-a? Naravno da nije, ali je zabranjeno kao svjedok na sudu govoriti neistine, a pravomoćna presuda Zagrebačkog suda, koju je bio potvrdio i Vrhovni sud, utvrdila je da kao svjedok u postupku protiv Sanadera, konzultant MOL-a Petrović nije govorio istinu. Zato što MOL-u nije odgovaralo da se utvrdi kako su Sanader i Hernadi sklopili koruptivni ugovor. A činjenica da ga MOL još uvijek dobro plaća dokaz je kako je MOL bio zadovoljan svjedočenjem gospodina Petrovića", napisao je Bulj.

"Na kraju, pozivam gospodina Petrovića da javno objavi posluju li njegova tvrtka, ili MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji i neka javno objavi popis i usluge te objasni način na koji je osobno u tome sudjelovao!" stoji u statusu Mire Bulja.

>> 'Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, ugroženi smo moja obitelj i ja'

>> Interesne grupe žele poljuljati Vladu, no nećemo dopustiti rasprodaju nacionalnih interesa

Komentara 59

BE
berogrga
16:51 21.04.2016.

Gordan Malić: "Što se ovo događa s INA-om? Kad bi me netko pitao, rekao bih mu da tu nema politike već ratuju lobisti: Squire Patton Boggs i Jozo Petrović konzultant MOL-a. Patton Boggs u arbitraži predstavlja hrvatsku vladu, a zastupajuu ga Luka Mišetić odvjetnik Ante Gotovine, te Miomir Žužul, Sanaderov prijatelj i redoviti gost veronskog festivala, gdje se u amfiteatru, jednom, uz ariju "Voi lo sapete, o mamma" prodavala Pliva. Tako kažu nedobronamjerni, a upućeni izvori... Jozo Petrović ima jasan interes. To je dogovor Hrvatske s MOL-om. Kakav god on bude, Jozo ubire proviziju. S druge strane interes Patton Boggsa je da arbitraža potraje, jer proviziju ne dobivaju. Na paušalu su. Kako prenose mediji, na njihov konto u Washingtonu iz Hrvatske svake godine sjedne 5-10 milijuna dolara (moji izvori kažu prije 10 nego 5). Arbitraže mogu potrajati i cijelo desetljeće, pa računajte gdje je tu interes Žužula i Mišetića. Na svoju stranu već su dobili Oreškovića, Zoka je otprije njihov, a Kotromanovića su zamalo zaposlili pa odustali u zadnji čas jer je šema preočita. Nije u pitanju samo INA, tu je i oružje, Bliski Istok, Kurdistan, Kazahstan, pa sjevernije i južnije... Ako ima drugih teorija, rado bi ih čuo, samo ne ova palamuđenja iz Apsurdistana o zaštiti nacionalnih interesa, na koja su se navukli Petrov i Bulj... Žužul i nacionalni interesi? Alo ba? Voi lo sapete, o mamma, Prima d'andar soldato, Turiddu aveva a denaro Eterna fè giurato. Ali nema nikog da me pita. Aco ne želi jer sam bio kod Bujanca. A Bujo? Možda ipak kod Buje."

SE
sekator2
16:33 21.04.2016.

Mene to što bi eventualno rekao gospodin Petrović ne zanima. Mene zanima samo što je radio Milanović. Čim se to utvrdi Hrvatska će procvjetati. Ako je gospodin Petrović i radio male nepodopštine mene ne smeta jer ih je radio Hrvat i korist je u krajnju ruku otišla mom Hrvatu a ne crvenim vragovima (ne mislim na Manchester United - zna se).

BE
bero111
19:57 21.04.2016.

Jozo Petrović je samo jedan od mnogih kadrova, koje je MOL, nakon što su odradili "prljave poslove" za njih, stavio na svoj platni spisak. Jozo Petrović je i došao u INA-u samo kako bi odradio to što je MOL-u trebalo a kako se ne bi ispalo da Mađari radi nešto prljavo, već da to radi naš domaći kadar. Ovo neopisivo podsjeća na turke i janjičare. I niti jedna vlast nema namjeru poduzeti nešto kako bi se spasili interesi Hrvatske kada je u pitanju Ova strateška kompanija. I sva ova prozivanja i traženja Krivca, su samo "mazanje očiju stoci sitnog zuba" a kako bi danas sutra svatko od učesnika mogao reći, "ja sam nešto pokušao, ali sam nisam mogao ništa". A INA se u kontinuitetu, i danas rastače, i danas se ljudi otpuštaju i prijeti im se otkazima ako ne pristanu uzeti otpremninu i otići. Otpuštaju se radnici preko pedeset godina starosti, sa više od dvadeset godina staža u toj kompaniji, a primaju se stažisti za koje MOL uzima državne dotacije a rade za 50% plaće onih koji posao znaju i koji vrlo često, u interesu INA-e postavljaju vrlo nezgodna pitanja i koji vide što se u stvari radi i koji je cilj MOL-a. Na žalost, vrlo vjerojatno da za pet do deset godina INA-e više neće biti. Na žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije