Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Burne reakcije na najavu prodaje kolodvora u Čakovcu trgovačkom lancu Lidl

11.03.2009.
u 15:31

Najava da je njemački trgovački lanac Lidl spreman od AP Varaždina za 2,5 milijuna eura kupiti autobusni kolodovor u središtu Čakovca, ondje sagraditi trgovački centar te uložiti pola milijuna eura u gradnju mini kolodvora sa 12 perona, izazvala je veliko zanimanje građana, poduzetnika i političara.

A što drugo graditi
Riječ je o jednom od najatraktivnijih, a time i najskupljih zemljišta u gradu.

- Ne vidim razloga zašto se ne bi gradio trgovački centar kada u njih ide najviše ljudi. A što bi trebalo otvoriti? Skupi restoran ili cijeli kolodvor pretvoriti u parkiralište? - pita Marijan Blažeka, koji često prolazi pokraj kolodvora, koji, dodaje, naočigled propada. Protiv Lidla su neki vlasnici okolnih trgovina jer se boje da će ostati bez kupaca, kojih je ionako malo.

No, neki pak misle da bi mogle profitirati trgovine koje ne prodaju prehrambene proizvode jer bi kupci nakon kupnje u Lidlu mogli prošetati u gradsku jezgru i kupovati odjeću, sladoled, suvenire... Zamjenik župana Mladen Križaić protivi se da se na mjestu sadašnjeg kolodvora izgradi trgovački centar.

- Već niz godina u Čakovcu nema značajnijih gospodarskih aktivnosti ni investicija u proizvodne pogone, u kojima bi se ljudi mogli zaposliti - ističe župan Križaić.

Tipski montažni hangari
Podsjeća da je prije nekoliko godina grad prodao povoljno zemljište nekom stranom trgovačkom lancu. Franjo Vlah, direktor obližnje robne kuće Međimurke, kaže da je pitanje hoće li Lidl sagraditi primjerenu zgradu u čakovečkom središtu, ako uopće kupi kolodvor. Lidl postavlja tipske montažne hangare, no u gradskoj upravi tvrde da to neće dopustiti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije