Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA SLAGALICA

Burne reakcije na Beljakovu izjavu o pregovorima s Mostom

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.05.2020.
u 07:00

Večernji list je, zbog zaštite svog integriteta i interesa čitatelja, odlučio na svojoj web stranici objaviti snimku Beljakove izjave

Izjava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka da je u dogovoru s Davorom Bernardićem prije mjesec dana nudio koaliciju Mostu, koji ga je “s podsmijehom” odbio, izazvala je jučer niz reakcija.

Među prvima oglasio se predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je na svojoj stranici na Facebooku objavio fotografiju naslovnice Večernjeg lista i velikim slovima napisao: “LAŽ”.

Ubrzo se o pregovorima o kojima je Beljak govorio za Večernji list oglasio i mostovac Nikola Grmoja, kazavši kako je sve laž i da Beljakove izjave vidi kao nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Mosta.

“Ako je Krešo Beljak takvo što rekao, onda laže i to radi po nalogu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića kojemu je HSS svojedobno već dao svojih pet potpisa kad je trebalo. Beljak sada takvim istupima ruši i svoju novu koaliciju u koju je ušao. Most nikada ne bi išao na izbore ni sa SDP-om ni s HDZ-om i to svi znaju”, naglasio je Grmoja.

Reagirao je i HDZ, podrugljivo poručivši na Facebooku da se “Restart koalicija već u prvom tjednu treba restartati”. “Dugo su trajali. Nakon afere s plagiranjem naziva koalicije, već danas se Bernardićeva družina potrošenih plagijatora počela raspadati”, navode u HDZ-u i zaključuju kako je Beljak razotkrio pregovore koji su trebali ostati u tajnosti, što je, smatraju, pravi pokazatelj razine neozbiljnosti dvojice opozicijskih čelnika.

Potom se na svojoj službenoj stranici na Facebooku javio i Beljak, tvrdeći da koalicija Restart nikad nije vodila pregovore s Mostom. “Nikad nisam izjavio da sam, po prethodnom dogovoru s predsjednikom SDP-a Bernardićem, nudio Mostu bilo kakav oblik suradnje. Uostalom, isto su rekli i u Mostu. Razne konstrukcije na tu temu neću dalje komentirati, jer se očito radi o skretanju pozornosti s mnogo većih problema koje Hrvatska ima”, napisao je Beljak.

Stoga je Večernji list, zbog zaštite svog integriteta i interesa svojih čitatelja, odlučio na svojim internetskim stranicama objaviti snimku Beljakove izjave u kojoj govori o razgovorima o okupljanju široke koalicije, uključujući i Most, protiv HDZ-a

Audio snimka izjave Kreše Beljaka

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
09:42 12.05.2020.

Ne kužim ljude koji bilo kaj vjeruju Kreši . Pa čovjek laže sam sebe a di neće ostale !

DU
Deleted user
12:16 12.05.2020.

Ne zna se tko je veći lažov ovaj Beljak ili Bernardić - ne biraju se sredstva samo da se dočepati vlasti , ali drugovi to ne bu išlo - ne, ne - malo ste se preračunali, trebate se restartirati i ugasiti

VO
VolimNeVolim
15:12 12.05.2020.

Ovi izgledaju kao čopor bjesnih pasa koji napada i slučajne prolaznike, odnosno svakoga tko nije u njihovom čoporu a ljudi osjete samo strah od takvih jer ništa dobro i pozitivno se u njima ne vidi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije